2018-05-17
成日都听朋友讲伦哥任食抵夹好食,仲有海鲜添,但一直都食唔到,次次book都无位。今次一早约好几个朋友,神咁早打去book,终于食到喇。收工去到啱啱好八点半,间铺都几易揾,事关伦哥火锅个招牌著晒灯。半自助鸡煲火锅一开始梗系食鸡煲先,有朋友唔食得辣,所以叫咗BB辣。上枱已经闻到好香,跟住枱面张纸,每两分钟搞下个鸡煲,搞四次就食得lu~ 啲鸡啱啱好唔会太「鞋」,辣度方面BB辣对我黎讲就一定唔够辣,但个汁够香又够惹味,好味到都忍唔住疯狂食。鸡煲就任食嘅,但系我地几个女仔都想留肚食海鲜,所以无再加Lu~食紧鸡煲个阵,其他前菜都陆续咁上。有木耳同四季豆,仲有象拔蚌刺身。象拔蚌刺身几有咬口,最紧要系够新鲜,食落无咩好腥味。最正当然系「鲍你上位」啦。鲍鱼扣冬菇够味又够淋,正!不过呢碟就唔系任叫,每人一只,当留肚食其他野啦。食完鸡煲就梗系开始海鲜火锅,醒目嘅我当然留起少少劲惹味嘅鸡煲汁系碗度先啦。我地拣咗水果汤,贪佢听落够特别。重点黎啦,就系海鲜盘!!海鲜系每位一份,除咗蟹、圣子、贵妃蚌同蚝,其他都可以任加。海鲜又真系好新鲜好鲜甜。自己本身钟意食蟹,呢度啲蟹啖啖肉仲劲鲜甜,正!我地加咗大蚬,虾同脆肉鲩,
我地拣咗水果汤,贪佢听落够特别。重点黎啦,就系海鲜盘!!海鲜系每位一份,除咗蟹、圣子、贵妃蚌同蚝,其他都可以任加。海鲜又真系好新鲜好鲜甜。自己本身钟意食蟹,呢度啲蟹啖啖肉仲劲鲜甜,正!我地加咗大蚬,虾同脆肉鲩,疯狂食海鲜太爽啦!另外一大亮点就系牛颈脊喇,唔会太肥得黎够晒牛味,再加都系$68,几抵。
我地食完海鲜同牛都好饱,甜品都食唔落了,$288加一真心抵。最后竟然仲有得玩抽奖,我抽到6送1优惠券,下次带屋企人黎食先