2023-06-26
今日朋友特登嚟庆祝我生日请我食放题,估唔到佢拣咗呢间咁高质素嘅放题,所以都要好好记录一下。座位够阔落,我哋拣咗呢个“D”极致套餐基本上系所有餐牌内嘅食物都可以点,我哋当然要选择由最回本以及冻盘出击,点左松叶蟹。虽然话要回本但系如果质素唔好成真系唔会继续食,顶住个胃。但系呢度嘅蟹系好鲜甜,好有蟹味,肉质够实唔会霉,蟹脚大大条,食落啖啖肉,一流!其次当然系佢哋嘅刺身啦,我哋都食过唔少放题,呢度嘅刺身质素明显比出面优胜。食到刺身嘅鲜味,唔会雪到冇晒味,净系赤虾我都食晒10几只,有虾甜味又大只,啖啖弹牙虾肉,超满足。拖罗,油甘鱼,带子等等我地都食左好几轮。而且佢呢度嘅刺身款式好多,。估唔到仲有海胆会有唔同嘅配搭畀你拣,加青瓜同三鱼籽籽我就最钟意,鲜甜味提升,好味道!之后当然都好似其他放题咁有串烧,熟食,卷物,天妇罗,锅物等等质素高,天妇罗虾又系食到停唔到,薄脆外皮加爽口虾,食左8,9只回本。我欣赏嘅就系佢哋嘅食物系好多款式,炸榴梿,咖哩蟹,鲍鱼,鹅肝呢d都少有。出面嘅饮品嘅选择都同其他放题唔一样,特别系有花茶同埋本地嘅饮品,绝对会回头嘅放题!