最近天气又落雨变凉少少, 所以就去左打边炉暖身, 拣左呢间除左火锅仲有串烧食既餐厅~椰子鸡煲-半只 ($188)半只鸡睇落份量都好足, 有我最钟意食既鸡髀位, 连鸡头都有埋俾你~ 仲有椰子肉~汤底很足料! 除左有大量既椰子肉, 仲有雪耳、红枣、杞子, 闻到已经觉得好香!煲滚左水, 店员就帮手落只鸡~ 等几分钟后店员再帮手熄火同等我地用余温焗一焗再食~鸡肉就会保持嫩滑~ 啖啖肉! 落其他火锅配件之前饮一碗汤先!哗, 简直不得了! 椰子味香甜到一个点! 好似仲甜过呀妈煲果D咁~ 仲有D椰子肉系Q弹的, 似系椰青刮出来既肉, 好正! 劲快饮晒成碗, 都唔会觉得口渴, 应该冇落味精! 饮完即刻觉得好滋润!叫左D火锅配料:美国桶蚝 ($138)好巨型! 同罐可乐一样咁大只Crazy! 漉完唔会觉得缩好多水~ 食落都几新鲜, 爽甜爆浆~肉质肥美, 唔错!顶级安格斯肥牛-大(198) 牛魔王必食!绝对唔洗担心肥膏会多过肉既问题! 而且一D都唔鞋口, 唔韧~ 食落几香牛肉味, 高质!手打芝心虾丸($58) 都系推介!口感好爽弹! 仲有食到一旧旧虾肉~ 包住溶左既芝士~ 正! *不过食既时候睇热 因为D

椰子鸡煲-半只 ($188)
仲有D椰子肉系Q弹的, 似系椰青刮出来既肉, 好正!

叫左D火锅配料:
美国桶蚝 ($138)
食落都几新鲜, 爽甜爆浆~肉质肥美, 唔错!

顶级安格斯肥牛-大(198) 牛魔王必食!

手打芝心虾丸($58) 都系推介!
口感好爽弹! 仲有食到一旧旧虾肉~ 包住溶左既芝士~ 正!
*不过食既时候睇热 因为D芝士会爆出来

特大鲜竹笙($52)
如果你系点左椰子鸡煲, 一定要点竹笙!!!!!!
因为佢会吸晒D汤既精华, 味道会愈煲愈甜!!!

我地仲叫左D烧物:
烧冬菇 ($12)

好有惊喜! 烧得一D都唔干, 口感劲弹牙Juicy! 冇得输!

芝士牛油焗金菇($40)
D芝士系完全唔会觉得唔够! 多到爆晒出来~
而且D芝士甜甜地, 唔会觉得咁多系会漏~ 真系超级好食!

芝士黄金烧元贝($50/只)
成只元贝俾满到泻既芝士包住,  元贝本身肥嘟嘟胀卜卜咁~ 好好肉地!
D芝士系同烧金菇既一样, 成粒连埋D芝士一啖放落口, 好幸福既味道~

蒜茸牛油烧生蚝 ($55/2只)
因为生蚝细只左, 所以老细私人送多只俾我地!
只蚝虽然唔大粒, 但一D都唔腥, 蒜香同牛油都好够~ 其实呢个组合边得输啊~

川烧特级茄子($45)
劲大份! D茄子好腍~爱蒜重口味人士必like~

食到尾已经超级无敌饱, 但都忍唔住饮多几啖椰子鸡汤, D颜色已经煲到超级金黄!
我仲食左几旧雪耳~ 又系吸晒D精华, 甜到一个点!
最神奇既系我饮左好多汤, 都唔会劲颈渴, 所以系真材实料来!
唔洗$200食到咁足料既椰子鸡, 边度揾呀?