2019-05-19
响大坑晚饭完唔够饱,唯有出天后食甜品,天后出名甜品铺多,几条街加埋已经有十几间,今次我哋决定试新野,不过食完超级后悔,因为无水准可言,最重点系全部都唔掂!黑白芋圆番圎 $42(⭐️星,5星为最高)我系芋圆控,我系为佢而嚟,芋圆最重要系烟韧,但呢度完全无呢个口感,只可以用硬嚟形容,难食到食剩芋圆呀!而凉粉切得比较hea,有好多都连住连住!反而底层豆腐好香滑,个👍🏻系比佢嘅3.6牛乳炖蛋白拼芒果 $38(⭐️⭐️星,5星为最高)睇相几靓架......d芒果,系熟芒所以好香甜,但最败笔系食完面嘅芒果之后,个炖蛋白完全食唔到咩味道,只食到一d滑嘅嘢,甜唔甜唔知道,莫讲话3.6绿野仙踪(牛奶冰底) $58(⭐️星,5星为最高)牛奶绵绵冰质感ok,但味道系少奶多冰,一字形容"淡",蕨饼Q中带粗糙,同日本滑溜蕨饼系两回事,幸好绿茶味还浓,至于绿茶雪糕,一睇就知奶味较重,整体嚟讲唔吸引三人共消费:$138
黑白芋圆番圎 $42(⭐️星,5星为最高)
3.6牛乳炖蛋白拼芒果 $38(⭐️⭐️星,5星为最高)
绿野仙踪(牛奶冰底) $58(⭐️星,5星为最高)
三人共消费:$138