2020-12-07 224 浏览
放假约咗朋友一齐出去行吓,知道西营盘都有啲cafe,所以谂住喺附近睇睇有咩食。我哋喺地铁站A1出口一出黎,出口嘅对面马路,就见到呢间铺头门口放哂花篮,就知道佢系新开张嘅,同朋友对望一眼,一于过去望望先。行到埋去,呢间铺头原来系以burger黎做卖点嘅(门口个招牌系镜面几特别,配合返佢哋个店名XD)之后店员好nice咁同我介绍佢哋嘅餐牌,佢问我哋想食素嘅burger定系牛,我哋选择咗牛。牛嘅burger有分辣同唔辣,咁我就拣咗辣味嘅墨西哥辣椒芝士牛汉堡🌶️🇲🇽再加少少钱跟餐配埋薯条🍟同sparkling water。我哋order咗之后,再入去铺头揾个位坐低等野食。坐嘅位置唔多,但环境整齐清洁,冇多余杂物,可以接受。由于佢哋系开放式厨房,所以会见到佢哋嘅制作过程。厨师烧块牛嘅时候,会见到个炉啲火焰好猛🔥🔥好吸引,想快啲食我哋嘅burger新鲜出炉喇落完order,即叫即整,所以啲薯条同埋番薯条都好脆热辣辣食到新鲜嘅薯条真系加唔少分(番薯条甜甜哋正😋)跟住就试个汉堡包喇🍔店员话有啲辣,所以我叫咗少辣XD拎起个包暖暖的软软的,一啖咬落去,第一啖就食到辣辣哋,口感好丰富,令我想再继续食落去要赞赞

行到埋去,呢间铺头原来系以burger黎做卖点嘅
(门口个招牌系镜面几特别,配合返佢哋个店名XD)

之后店员好nice咁同我介绍佢哋嘅餐牌,
佢问我哋想食素嘅burger定系牛,
我哋选择咗牛。

我哋嘅burger新鲜出炉喇

墨西哥辣椒芝士牛汉堡

落完order,即叫即整,所以啲薯条同埋番薯条都好脆热辣辣
食到新鲜嘅薯条真系加唔少分

(番薯条甜甜哋正😋)

跟住就试个汉堡包喇🍔
墨西哥辣椒芝士牛汉堡

店员话有啲辣,所以我叫咗少辣XD

要赞赞佢哋,啲食材好新鲜、牛烧得一啲都唔干,仲好juice添!

整体而言,今次嘅体验唔错,野食好食,环境卫生,会再回头

下次可以试吓佢哋嘅招牌镜汉堡同埋炸牛蒡!期待