2022-11-14
一家三口加个姨仔去尖沙咀太空馆参观,个仔觉得样样都好新奇,逗留咗好耐,又到晚饭时间,行返去isquare揾嘢食,见到呢间上海婆婆,又好耐冇食上海菜,于是上六楼试试!首先职员好有礼貌同耐性,已经要加分!“话梅车厘茄”头盘先上呢个开胃小食,唔食犹自可,一食食到唔停得口,酸酸甜甜特别好食!“镇江肴肉”外面有D会整得好硬身,呢度唔会,唔太觉得油腻感,唔错!“小笼包”皮薄馅靓,汤汁丰富,建议稍为摊一摊冻先食,费事辣亲个咀,我就系😂!“蜜汁火方”第一次食呢道菜,上网睇吓原来系用靓嘅金华火腿,用冰糖水、蜂蜜反覆数次浸蒸数小时之久。仲有莲子、松仁及糖桂花等材料炮制而成,用面皮包住火腿,薄脆一齐食,好食到唔识形容,一定要推介!“柚子虾球”连我个仔咁咀刁都要连食两只,可能柚子味道令佢好开胃,虾肉又弹牙!“黑醋排骨”又嚟一个惹味菜式,相信如果送饭会令人食多碗!“砂锅云吞鸡”食鸡最紧要鸡肉嫩滑,做到了,大大粒菜肉云吞,仲有小唐菜,汤底浓浓嘅味道,令到已经觉得饱嘅我地,都系要叫碗“青菜煨面”嚟食吓,面质口感好,根本唔使其他嘢就咁食都得!甜品时间,我地原本想食芒果高力,可惜卖哂,最后食“芝麻高力雪糕”,个仔食到舔
首先职员好有礼貌同耐性,已经要加分!
“黑醋排骨”又嚟一个惹味菜式,相信如果送饭会令人食多碗!
甜品时间,我地原本想食芒果高力,可惜卖哂,最后食“芝麻高力雪糕”,个仔食到舔哂脷!
又系一间一定会再返嚟食嘅食店!