尼到上水一定要到新祥街嘅《乐乐冰室》!唔讲唔知道,《乐乐冰室》已经有14年历史㗎喇!但老板好有坚持,除咗食物有质素之外,店舖仲系好干净!今日我就系你特登食好出名嘅《怀旧慢煎西多士》!一食落去就知道同出面嘅完全唔一样!原来老板坚持每次都系用新油,所以完全唔会有油益味,亦都唔会啡啡黑黑咁!食落香甜好好味,外脆内软!系我食过最好食嘅西多士!所以我俾佢嘅必食指数系10粒星🌟另一个必食推介嘅系《鲜牛肉通粉配香港农场炒蛋餐》,佢哋嘅鸡蛋香港本地农场鸡蛋,保持新鲜度之余,蛋味亦特别浓郁 😍 而通粉嘅汤底系每日新鲜熬制,所以清甜得来完全唔会觉得有油腻咁!而鲜牛肉亦都系老板每日喺街市严选返嚟,唔系用普通牛肉架!而且呢个餐大大份,性价比超高,大家入去上水,记得要去试下喇!重申:佢哋嘅《怀旧慢煎西多士》系我食过最好食嘅西多士,没有之一!大大推介呀!
尼到上水一定要到新祥街嘅《乐乐冰室》!

• 西多士