2016-05-01 866 浏览
大角咀系女朋友之前番工既地方,佢成日同我提依度有个好好好好好味既牛肋骨煲,仲要份量系多既! 今日假日终于有机会去试 晚市有d套餐,我地要食牛肋骨煲,当然系A餐啦。$188 系抵到阿妈都唔认得,因为依个餐既份量其实3个人食都够,份份都好大份!**因为我地坐果个位好入好暗,所以d相比较差首先食韩国野,前菜一定有啦  有3款既,包括有d姜味好似蕃薯糖水既蕃薯辣豆卜蒜蓉菜至于今晚既重头戏就系我已经期待已久既 招牌牛肋骨煲 个汤非常清甜,好似饮紧煲果d汤咁,一路饮好似上左瘾咁停唔到,佢话平时lunch就系咁一人一煲配个白饭已经相当好味! 个牛肋骨每旧都好似用压力煲煲出黎咁,d肉质淋到不得了,几乎入口即溶,用牛肋骨位,每一旧都肥瘦匀称,连埋d汤一齐食,又甜又淋又有牛味又有油脂香 真系食过最好食既牛肋骨煲当我已经好满足既时候,个人参乌鸡汤就恰好到俾我解下少少既油腻足料原半只乌鸡!留意下个边位,仲系滚紧架,佢依度每样野都系热辣辣咁拎出黎 个汤味道都好,人参味我觉得少左d,但女朋友话好浓 ,同埋虽然我都明佢想表达系原半只鸡,真材实料,但真系好难拆开,最后叫厨房帮手整开佢,

晚市有d套餐,我地要食牛肋骨煲,当然系A餐啦。

**因为我地坐果个位好入好暗,所以d相比较差

首先食韩国野,前菜一定有啦

有3款既,包括
有d姜味好似蕃薯糖水既蕃薯
辣豆卜
蒜蓉菜

至于今晚既重头戏就系我已经期待已久既
招牌牛肋骨煲

真系食过最好食既牛肋骨煲

个汤味道都好,人参味我觉得少左d,但女朋友话好浓
,同埋虽然我都明佢想表达系原半只鸡,真材实料,但真系好难拆开,最后叫厨房帮手整开佢,佢仲好好咁煲番热先拎出黎,细心既服务!继汤之后就上左个烤肉,我真系未见过咁阔绰既老板,盘肉真系可以用一盘计,份量非常多,丧食都仲有,系甜甜地既烤肉,鸡牛猪都有。
最后黎埋个炒饭,其实果阵我已经好饱,加上个炒饭真系麻麻,无咩味,有点太干,所以都无食哂。
$188 有个超好食牛肋骨煲,有个叠到山咁高既猪牛鸡烤肉,有原半只乌鸡人参汤,加埋个炒饭! 真系好抵,好值得去食个牛肋骨!
  • 炆牛肋骨