2017-12-08
近来好似多左好多饺子店,上次同朋友黎过呢间饺掂,觉得好好食!屋企人钟意食饺子,约左好耐一定要带佢地黎试下腌萝卜绝对系呢间店既最大诱因大大樽腌萝卜任食,萝卜腌得入味,酸酸甜甜够哂开胃另一吸引位系佢既酱料,估唔到有咁多选择,由传统豉油、醋、辣椒酱到新派啲既芝麻酱、青瓜酱都一应俱全,逐只酱都试过哂,青瓜酱超好味比自家制字眼吸引,叫咗两杯山楂雪梨水,饮得出妈妈嘅味道真材实料主菜未到小食先上,有黄金皮蛋、青瓜同埋木耳,黄金皮蛋比平时黑色皮蛋味道较清,感觉新鲜又好味呢个龙凤灼饺似系招牌菜,入边有分黑松露同埋白松露,一见系松露即叫黎试下仲送咗一碗鲮鱼粉葛汤,饮得出冇加味精,绝对系自家制黑松露超足料!入口有浓郁既黑松露味,真正既齿颊留香呢个云吞妈妈猛赞好味佢话云吞做到皮薄涵靓,而且云吞皮就算浸系汤好耐都唔会绵绵烂烂,系妈妈既大爱最后叫一个芝士软心煎饺,外脆内软,芝士同馅料好夹食过番寻味睇下芝士同馅料既份量几平均好香芝士味成餐饭好满足好饱,价钱又唔贵,最开心系屋企人都钟意食
屋企人钟意食饺子,约左好耐一定要带佢地黎试下
腌萝卜绝对系呢间店既最大诱因
大大樽腌萝卜任食,萝卜腌得入味,酸酸甜甜够哂开胃
黑松露超足料!入口有浓郁既黑松露味,真正既齿颊留香
最后叫一个芝士软心煎饺,外脆内软,芝士同馅料好夹食过番寻味
睇下芝士同馅料既份量几平均好香芝士味
成餐饭好满足好饱,价钱又唔贵,最开心系屋企人都钟意食