2018-09-24
餐厅有三个set 第一个主要系天妇罗 第二个系加左刺身 第三个系有埋牛肉 食既食物由厨师发板 有机会唔同不过大致都一样 全部用上时令新鲜食材👍🏻最后我同男朋友拣左第三个极set!冰凉既露荀好fresh 率先打开味蕾 露荀无渣十分好北海道生粟米 菱子 烟鸭胸配wasabi 相生粟米十分十分甜 有啲似饮竹庶水既甜 食落爽脆 即使系生既都唔会有生草味👍🏻第一次食菱子 有啲似芋头既感觉🤣柚子豆腐 豆腐既口感超新奇!食落口会变到好似一pat咁连绵 有啲似浆既感觉!成个汤主要由松茸煮 净系松茸味已经好够 作为一个过渡 准备食刺身😋平时我好少食海鲜 日本寿司多数都净系食三文鱼 所以今次既食既刺身 完全系扩阔左我既味蕾!一直好怕好腥既味 但呢三款鱼都无 重点一提 池鱼食落仲要系脆口 好特别!拖罗脂肪均匀 入口即溶!平时食天妇罗 出面层粉一定炸到好脆好大旧 呢到相反 炸粉薄薄一层 令人食落感觉唔会超油但同时又能够食到炸脆口感 另外虾系真系坚鲜甜!坚于我平时唔太食海鲜 所以我从来都唔明啲人讲咩鲜甜 但今次食完呢份虾天妇罗 我就完全感受到!无骨可以成条食😋同样系突破左劲大心理关口去试 一试就发现原来鱼可以好
冰凉既露荀好fresh 率先打开味蕾 露荀无渣十分好
北海道生粟米 菱子 烟鸭胸配wasabi 相
无骨可以成条食😋同样系突破左劲大心理关口去试 一试就发现原来鱼可以好好味 连男朋友都话我变得咁快🤣
大蚬天妇罗
大蚬好爽脆 底下酿左菇同葱有惊喜👍🏻
秋刀鱼卷入面仲包左紫苏叶同梅 老实说讲 如果净系秋刀鱼既话 因为我食唔惯 所以觉得鱼味太重 不过加左梅之后就十分ok!
薄切比厚切好食好多 入口即溶 唔会韧 西冷就较为比下去🤣
饭团煎过 上面摆左梅子酱 再配冷清汤 一口食多重口感同味道!好有心思既配搭👍🏻
初头见厨师系到炸旧唔知咩野 仲要隔左好耐炸多次 之后就谂 竟然翻炸俾客人食?但之后上菜既时候终于明白点解要炸两次 为左保持外脆爽口但内里软熟同唔过熟 所以炸左一次 再隔一个钟再炸 个皮既口感真系十级赞!!!炸完都唔会觉得热气/油腻!蘸白兰地再沾白糖食 第一次咁食 真系好好味!!!!大推!
去到尾声黎个水果作结
蜜瓜超甜仲要入口即溶 无夸张 连水果都可以入口即溶!
想大赞呢间餐厅真系好识拣时令食材 食完令人难以忘怀既餐厅!👍🏻
如果想食omakase 一定要试呢间!