2022-06-28 1009 浏览
餐厅主打传统拿坡里pizza,入门口见到店内装修就知店主好有诚意,会见到来自拿坡里既传统石窑烤炉,师傅就系旁边即时拉好面团放馅料,再放入炉内烤焗,睇住呢个制作过程都系一大享受👍🏻店内位置较小,只有一张坐到4-5人既长枱,同埋系旁边既一张小枱,所以大部分街坊都选择外卖,如一大班朋友想约埋一齐食可能要另觅地方🙈今次叫左最传统既Margherita圣玛札诺香浓茄酱阿杰罗拉水牛芝士罗马羊奶芝士鲜罗勒榄榄油【全香港最好食既pizza👑🍕】呢个名简直当之无愧!新鲜热辣就唔洗讲,即叫即焗即上枱,香浓既芝士味马上扑鼻🧀店员亦教我地最好品尝pizza既食法系要将pizza左右对接食,滴出黎既汁可以用包边沾黎食,食完第一块终于明白点解要咁食😂因为面团就算焗完都系比较软熟,pizza如果就咁拎起,上面既茄酱或者溶左既芝士一定会倒塌😂😂😂我认为最好食另一原因就系个饼底,真系好软熟!颠覆左平时既想像🤯再加埋芝士半溶拉丝既质感,系完美配搭!同埋都可以几肯定pizza既材料系冇味精😂当晚本想叫拿坡里啤酒,可惜餐厅暂未有酒牌,所以冇叫,本来谂住食完要拿拿林出去买野饮,始终都系热气浓味食物,点知食完行返出去铜锣湾,可能

今次叫左最传统既Margherita
圣玛札诺香浓茄酱
阿杰罗拉水牛芝士
罗马羊奶芝士
鲜罗勒
榄榄油

Margherita

【全香港最好食既pizza👑🍕】

同埋都可以几肯定pizza既材料系冇味精😂当晚本想叫拿坡里啤酒,可惜餐厅暂未有酒牌,所以冇叫,本来谂住食完要拿拿林出去买野饮,始终都系热气浓味食物,点知食完行返出去铜锣湾,可能又挂住同朋友倾计,竟然一点点口渴既感觉都冇👍🏻👍🏻

Margherita