2010-01-25
同D四川同学去西贡食晚饭.香港野又唔系大陆冇得食,但佢地未食过越南菜,所以就一齐去食喇~~见到OPENRICE 11个好评,连OK都冇,劣评更加冇,去到之后就知点解.虽然去到见到舖位细细间,都有二十个位倒去果阵未有太多客~菜黎喇~真系好好食!虾饼<--超好食,卖相唔错,金黄色,当然要趁热食啦~一咬落去!真系好香好有咬口~!好惹味,好味到食完一旧又一旧.我食左最多虾卷<--几好食,就咁睇都好有水份,唔会好干,卖相唔错架,厨师仲好有心机咁见我地有六个人就将佢分返开六份~配上特制鱼露好鲜味下~牛油果芒果软壳蟹米纸卷<---极力推荐(睇下面有一段介绍~)牙车快<--我就觉得唔系好O岩口味,可能因为有盐西,但我D朋友都觉得几OK,当系饭后清一清个口,准备下食下一味菜唔错~~牛油果芒果软瞉蟹米纸卷,卖相一流,十分有层次,软瞉蟹大大只,见到芒果牛油果已经令人垂涎欲滴.食落去一阵芒果味,咬落去有D软瞉蟹O既口感~之后系一阵甜味,将食物送到咽喉时候果种香草O既芬芳真系扑鼻而来,食完之后一阵清香!总括而言依个米纸卷系睇又有层次,食落又有层次,好耐都未试过依种咁有层次O既食物
虽然去到见到舖位细细间,都有二十个位倒
去果阵未有太多客~
菜黎喇~真系好好食!
总括而言依个米纸卷系睇又有层次,食落又有层次,好耐都未试过依种咁有层次O既食物.
食物卫生冇问题丫~~~好满意
我D四川朋友话系黎香港食过最好食O既食物!第日我再去西贡一定会帮衬~
倾开计完来厨师系越南华侨,唔怪得咁好食啦~
舖面两个员工仲好主动系咁同我地倾计,倾好多越南旅行D野,又同四川朋友交流左好多.
临走时大合照,佢又推荐我地去一间甜品店(又系好正,好有特色)
依D咁好O既服务态度抵俾五分啦!!
食左以上咁多野,都系每人五十蚊~晚饭黎讲超抵~