The Food Gallery

餐厅: The Food Gallery
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-03-11 2255 浏览
见朗廷酒店有依个零房价优惠,就决定食酒店既自助晚餐,事前已经睇过评价唔算太好,但都完全无谂过会中伏中到咁第一次食buffet食到发脾气,食完第二round已经唔想再食,仲食到一晚肚疴左3次食物选择极少之余,水准差过街边小贩以下会详细讲首先,每次食buffet第一rd我都会食海鲜先生蚝唔系即开都算,又细只,口感一pat野,有怪味,要加好多酱汁盖过,食完四只已经无再食蟹脚,肉质正常,但劲咸龙虾,完全无味,劲un蟹钳,唔识形容,总之难食刺身,第一rd既油甘鱼都ok, 第二rd再食就劲难食而其他既刺身水准仲差过争x...食完第一rd既冷盘,我已经觉得中晒伏咁第二rd就试埋佢既熟食果晚德国主题,有猪手,德国肠等等...无一样野好食,我系第一次食到德国肠都可以觉得难食猪手就更加,皮硬到不撼,肉质干而无味食螺,无竹签提供,叫人用枝叉死了烂了个炸虾,肉质霉,完扇贝粉丝又系要等10~15分钟先有,谂住即整实无死啦😅竟然送黎到系冻架!仲要无味架!仲要有粒大沙搞到我只牙差d崩咁济!最后到甜品,等左10~15分钟食个心太软我成世人都系第一次食一个Mousse质地既心太软,简直系颠覆我嘅认知成餐饭最好食既就系雪
食物选择极少之余,水准差过街边小贩
以下会详细讲

首先,每次食buffet第一rd我都会食海鲜先

生蚝

蟹脚,肉质正常,但劲咸
龙虾,完全无味,劲un
蟹钳,唔识形容,总之难食
海鲜

刺身,第一rd既油甘鱼都ok, 第二rd再食就劲难食
而其他既刺身水准仲差过争x...
刺身

食完第一rd既冷盘,我已经觉得中晒伏
咁第二rd就试埋佢既熟食

猪手就更加,皮硬到不撼,肉质干而无味

食螺,无竹签提供,叫人用枝叉死了烂了
个炸虾,肉质霉,完
熟食

扇贝粉丝又系要等10~15分钟先有,谂住即整实无死啦😅
扇贝

最后到甜品,等左10~15分钟食个心太软
心太软

成餐饭最好食既就系雪糕,因为唔系佢地自己整

另外顺带一提,佢只系跟一杯餐饮架咋,出面d可乐橙汁酒等等全部要另外收费🤦‍♂️

总结,以一间五星级酒店,正价连加一讲紧每位$800蚊以上既自助餐,佢既得分系0/10
我自己食过其他3星酒店既buffet,都好食过依间野几倍,你就想像到有几难食
前言讲左,我未试过食一间餐厅食到发脾气,就算免费我都唔会再黎食!