2018-11-29
贪新鲜谂住试新嘢。。。点知中晒伏去到门口等位等左十分中左右,入去坐低但张枱无人抹过劲多食物残渣,职员过黎问落单,我地要叫佢抹左张枱先,因为佢张menu系贴喺张枱到。。。落完单黎左渣特饮先,但正谂住倒落只杯之际望到只杯(银色不锈钢杯)入面劲污糟,见到入面d渍真系好核突。其实出街食饭我都预左要自己抹碗筷餐具,所以我都无出声自己抹下只杯,点知抹完张纸巾系灰灰黑黑咁。。好呕心呀!个职员见到我拎住只杯就问我只杯系咪有问题,我讲其实都真系几污糟下。。佢都好好即刻帮我换过2只透明玻璃杯。到个鸡煲黎到,原来唔系一个煲,系个镬仔。我地都觉得唔紧要,味道先系最重要。我地2个人点左半只鸡(小辣),点知一食已经唔掂,完全同平时嘅鸡煲差好远,好似求其落d麻辣酱落去煲熟佢咁,无走油完先煮都算,d鸡入面仲要无味嘅,好失望其实个煲底唔好味就影响晒成餐饭,叫左d 配料黎到又吓一跳。。。安格斯肥牛但直头同任食火锅𠮶d肥牛无分别仲要$78 真系离晒谱。鸭血又系劣质嘅,一夹就散。。。猪皮,蟹柳同娃娃菜都系普通出面买𠮶d啦。就算d配料几新鲜但个煲底本身咁难食都会嘥晒。。。埋单$354唔系贵,不过食d咁嘅嘢就真系唔抵,至少个鸡都
甘桔柠檬蜜桃茶
香辣鸡煲(半只)
安格斯肥牛
鸭血又系劣质嘅,一夹就散。。。
鸭血
猪皮,蟹柳同娃娃菜都系普通出面买𠮶d啦。
北海道蟹柳