2017-10-26 2966 浏览
每次特登去揾好野食,都会觉得俾钱食嘢应该系一种享受而唔系一种煎熬,但系,妈啊我今次又中伏啦,点解近排成日中伏架🤦🏻‍♀️可唔可以俾返啲有质素嘅嘢食我? 睇黎今次真系太大期望......门面系几有冰室既特色,系好传统门口仲有印上冰室名既门,原来1967年开始已经有呢间冰室,去到呢家已经有50年历史。餐牌上满满都系好传统既冰室食品,如三文治、多士、特色饮品等等,除左枱上既餐牌之外,枱侧亦有一本乒乓球拍形既餐牌,几有特色亦带点玩味。论环境方面,不论系灯光定系家私,环境都系偏向黄色,比人一种暖和既感觉。所谓嘅黑牛其实系冰室的传统饮品,系朱古力雪糕可乐,雪糕球捞入去可乐入面竟然可以莫名其妙地match饮落去两只味各占一半,几好饮,已经系成餐入面最好嘅野,其他𠮶啲不堪入目。真系睇到个样都觉得核突啲酱搽到咁真系hea到一个点!都算,成件西多士都唔脆,入面得劲少花生酱,孤寒到呢⋯⋯去茶记食仲好过喺呢度食啦。呢个应该系我食过最难食又最贵嘅咖喱牛腩饭,啲牛腩硬过石头,完全吾林,咖喱汁同埋份量我就觉得还可以,不过好稀,吾系正宗既咖哩汁。呢个应该亦系我食过最难食又最贵嘅三文治啲牛肉虽然几林,但系真系一啲咸味都冇

黑牛

真系睇到个样都觉得核突
法兰西多士

咖哩牛腩饭

呢个应该亦系我食过最难食又最贵嘅三文治
啲牛肉虽然几林,但系真系一啲咸味都冇,应该完全冇调味啦,淡到一个点啊大佬
虽然话系鲜牛肉姐,都冇理由鲜到咁呀嘛。btw我觉得蛋系ok既,几有风味。
鲜牛肉鸡蛋三文治

太糟糕既体验,本想系好耐冇食既冰室揾番地道既味道,谁不知竟然系咁难食,下次拣冰室一定会谨慎咁拣,真心希望短期内吾好再中伏

黑牛