2024-04-02
啖啖燕窝我时不时都会送货去屋企同家人分享前排散水都系订佢地既心意樽~同事们都话好食而且连樽都唔放过(我都将自己存落既樽分晒比同事🙈)观塘铺基本上时不时都会去新蒲岗铺多数叫外卖特色米线真系好正🤤又可以加半份小食话说前排送货有送到卡仔要去新蒲岗门市先可以换北海道3.6牛乳鲜奶冻,所以趁今日放假去一转。一入到去真系好少女粉😍好多肥燕呀~嚟到又点会唔帮衬拣左最爱之一既蒜香花胶$108麻辣花胶我都好钟意不过迁就家人唔太食得辣(反正外卖我成日叫麻辣花胶米线),无论蒜香定麻辣花胶份量都系好多,蒜味香浓,绝对可以吓退🧛♂️🧛♀️口感滑而有咬口,满满骨胶原。胶原蛋白浓鸡汤$68/包雪柜仲有3包存货打算今晚饮~家下买包补一补仓先,收工番嚟当宵夜~饮完皮肤好似姪女咁滑嘟嘟。饮过呢都知系劲黏口,香浓鸡味,精华所在。迷你芝士奶盖炖蛋$48旧樽果阵已经食过,太大杯食到中间太腻食唔晒,两个人一杯又争d,今次出迷你杯,睇下会唔会刚刚好。呢款要即日食,第二日口感会差少少,因为我试过贪心买左几杯唔系即日食。正常口感系蛋滑芝士奶盖香浓,旧樽食口晒果阵……我仲试过食到尾冲咖啡加雪糕炖蛋一齐先食得晒🤣蜂蜜3.6牛奶炖雪燕$58
前排散水都系订佢地既心意樽~
观塘铺基本上时不时都会去
新蒲岗铺多数叫外卖
特色米线真系好正🤤又可以加半份小食
一入到去真系好少女粉😍好多肥燕呀~
嚟到又点会唔帮衬
拣左最爱之一既蒜香花胶$108
麻辣花胶我都好钟意
胶原蛋白浓鸡汤$68/包
雪柜仲有3包存货打算今晚饮~
迷你芝士奶盖炖蛋$48
蜂蜜3.6牛奶炖雪燕$58/碗
我超钟意佢地只蜂蜜,问过客服原来系荔枝蜜,清香得嚟唔会太甜又唔会抢左牛奶味,已经同老细敲碗要买。
观塘同新蒲岗店既店员都好nice~
而我新工又好近新蒲岗店
揾日拉埋同事过嚟食晏先😆