近期成日要出街食但其实都想食得健康d👉🏿👈🏿之前听呢间舖头系日本人开 坚持一切都以健康为中心对于新界仔黎讲真系好远但点都要去试试佢!佢出名d日式咖哩我嗌左佢冬日限定既广岛蚝杂菇咖哩饭 ($75)饭系用蕃薯南瓜粟米珍珠饭入混合左细细既南瓜粒 淡淡既南瓜香同个饭配合得好好日式既咖哩味好香浓偏甜唔辣 唔会系平时系出面食一旧咖哩砖溶出黎个种入口有种好幸福既感觉 好似食紧日式住家饭咁蚝好新鲜 唔腥 同杂菇呢个组合好夹好正要健康饮食所以有好多蔬菜系入面 有菜有葱咁 葱炒得好香另外妈咪嗌左彩菜牛肋照烧汁定食 ($84)莲藕片炸脆左 炸到脆卜卜可以吸引d小朋友食下菜茄子都系炆得好林 好入味!!牛肉煮得唔老 唔会好鞋口伴菜有沙律菜 果然配合哂均衡饮食爸爸嗌左韩式甜辣萝卜牛肋定食 ($76)萝卜极林极入味 韩式酱就辣辣地甜甜地好开胃!仲有只酱汁溏心蛋好味朋友嗌左忌廉汤烤鸡野菌乌冬+粟米 ($68+$3)乌冬质感普通 都几弹牙 不过同平时既乌冬差不多 不过汤底就好浓好大阵牛奶香 好好味烤鸡d肉都好嫩滑即使山长水远 但都会再去!野食质素真系好高不过服务态度有d差 知系日本人主理但d staff黑口黑面 叫落单
近期成日要出街食
但其实都想食得健康d👉🏿👈🏿
之前听呢间舖头系日本人开 坚持一切都以健康为中心
对于新界仔黎讲真系好远
但点都要去试试佢!

佢出名d日式咖哩
我嗌左佢冬日限定既
广岛蚝杂菇咖哩饭 ($75)
饭系用蕃薯南瓜粟米珍珠饭

入混合左细细既南瓜粒 淡淡既南瓜香同个饭配合得好好

入口有种好幸福既感觉 好似食紧日式住家饭咁
蚝好新鲜 唔腥 同杂菇呢个组合好夹好正

要健康饮食所以有好多蔬菜系入面 有菜有葱咁 葱炒得好香
广岛蚝杂菇咖哩饭

另外妈咪嗌左

彩菜牛肋照烧汁定食 ($84)
莲藕片炸脆左 炸到脆卜卜可以吸引d小朋友食下菜

茄子都系炆得好林 好入味!!
牛肉煮得唔老 唔会好鞋口
伴菜有沙律菜 果然配合哂均衡饮食
彩菜牛肋照烧汁定食

爸爸嗌左
韩式甜辣萝卜牛肋定食 ($76)
萝卜极林极入味 韩式酱就辣辣地甜甜地好开胃!
仲有只酱汁溏心蛋
好味
韩式甜辣萝卜牛肋定食

朋友嗌左
忌廉汤烤鸡野菌乌冬+粟米 ($68+$3)
乌冬质感普通 都几弹牙 不过同平时既乌冬差不多
不过汤底就好浓好大阵牛奶香 好好味

烤鸡d肉都好嫩滑

忌廉汤烤鸡野菌乌冬

即使山长水远 但都会再去!
野食质素真系好高

不过服务态度有d差 知系日本人主理但d staff黑口黑面 叫落单加水又好似好唔情愿咁 对个服务有点儿失望
广岛蚝杂菇咖哩饭
彩菜牛肋照烧汁定食