2016-08-10 1149 浏览
万发系佢未搬之前食过一次对佢既薯仔牛粒留下永不磨灭既印象事隔两年,终于约到几个朋友去再食喇本来想叫个卤水拼盘,不过卖晒,因为又系另一推荐既菜因为我唔食虾,所以叫左个金沙九肚鱼软滑既九肚鱼被甘香既咸蛋黄包裹著食落唔会好似椒盐咁惊𠝹亲个口一个字:好好味!平时我唔系好钟意食豆腐,因为我觉得豆腐一系冇味,一系就有阵臭豆味,所以我好少好少会食豆腐但朋友介绍话琵琶豆腐系加入左菇等等食材同豆腐搓成球制成,咁我就试下喇,又几好食㖞,虽然搓成球,但又唔会觉得佢好鞋口,加上个汁,真系无介绍错时菜炒肉片朋友叫错左,本来应该叫个石头窝,不过都冇所谓喇,都系想食个菜姐不过都有惊喜㖞,佢个肉片唔会好干好鞋,唔系讲笑咬落有少少汁今晚既主角薯仔牛粒识食既我梗系食左薯仔先,薯仔切到岩岩好一口一粒,薯仔够焾,加上一层甜甜地既糖覆盖著,所以唔会一夹就烂仲有少少脆口牛粒肉汁丰富,绝地唔会咬唔开,夸张啲讲冇牙呀伯都咬到,加上甜甜地既薯仔,呢碟𩠌真系冇得顶
万发系佢未搬之前食过一次
对佢既薯仔牛粒留下永不磨灭既印象

事隔两年,终于约到几个朋友去再食喇

本来想叫个卤水拼盘,不过卖晒,因为又系另一推荐既菜
薯仔牛粒
因为我唔食虾,所以叫左个金沙九肚鱼
软滑既九肚鱼被甘香既咸蛋黄包裹著
食落唔会好似椒盐咁惊𠝹亲个口
一个字:好好味!
瑶柱琵琶豆腐
不过都有惊喜㖞,佢个肉片唔会好干好鞋,唔系讲笑咬落有少少汁
金沙九肚鱼
今晚既主角