2020-04-07
已经好耐无食日本野,剩系油尖旺就有好多间都唔知点拣,有啲好贵,有啲平嘅成日好惊中伏。突然醒起食过呢间居酒屋食物几高质,今次就同朋友再一齐帮衬 海胆寿司、油甘鱼寿司刺身、寿司呢啲野,讲真只要佢食材够新鲜,就点都好食嘅。两款寿司食落都对得住价钱,无失望位嘅。烟肉荔枝卷黎亲居酒屋总系要叫啲烧物先有feel嘅哈哈。呢个烟肉卷竟然有惊喜,虽然个名听落去好奇怪,但两样野mix埋竟然会matched。烟肉烧得啱啱好,一口咬落去,烟肉焦脆,荔枝清甜爆汁。无谂住两样咁普通嘅食材加埋竟然可以好食?!汁烧大白膳第二样串烧就叫鱼啦,不个呢一碟就普通无咩特别惊喜喇。铁板牛油煎黑松露帆立贝平时就好钟意食带子、帆贝,见呢个88蚊仲有加黑松露,感觉几抵食,而且牛油煎实无死。大大粒帆立贝,正黑松露带子刺身沙律配柚子酱以前食日本野通常清一色食刺身、寿司,但而家总觉得叫碟沙律好似健康啲哈哈。连沙律都一样唔hea,见到入面有平时最钟意食嘅日本细蕃薯,超甜个只,唔系用平货悭成本,感觉好好多。再加黑松露同带子刺身,鲜味足,配埋其他菜,成餐饭无咁啖啖肉。整体黎讲,呢间个价钱质素系ok嘅,坐得都舒服,耐唔耐都会帮衬下。
海胆寿司、油甘鱼寿司
烟肉荔枝卷
汁烧大白膳
第二样串烧就叫鱼啦,不个呢一碟就普通无咩特别惊喜喇。
铁板牛油煎黑松露帆立贝
黑松露带子刺身沙律配柚子酱