2022-09-04 24 浏览
早几日突然好想食台式火锅,所以同老公就拣咗嚟火锅撚食晚市😋一嚟到就即刻点咗汤底先,每次食台式火锅都最中意白汤锅,食过好多间都系觉得火锅撚最足料!蜂巢豆腐白汤㶽系浓浓嘅药材味(有人参!),好正,汤底仲包咗好多蜂巢豆腐同鸭血😍鸭血好好好食!极品安格斯肥牛(大)牛肉好浓味,肉质又好,好好食。即炸三秒响铃卷同其他火锅店唔同,呢度嘅响铃系即炸出嚟,本身已经热辣辣好脆口,再加埋渌三秒,入口湿得嚟仲keep到好脆👍🏻我哋临走前encore 多一份😆香蒜粒炸鱼皮同响铃一样,好脆口,又好香,好食黑松露墨鱼滑我地只系叫咗半份,份量都几大,黑松露味浓,墨鱼滑亦系新鲜手打。五色丸拼盘海瑞香菇贡丸黑松露菌浆酱爆牛丸我地叫咗7款丸,每款同老公每人食到两粒,全部都系手打好新鲜,同埋都系外面好难食到嘅味,全部都好食,同埋食得出啲丸系无加粉打啲👍🏻腐竹沙冰呢样系送嘅,好好饮,估唔到火锅店做糖水都咁好食👍🏻
早几日突然好想食台式火锅,所以同老公就拣咗嚟火锅撚食晚市😋

蜂巢豆腐白汤㶽

极品安格斯肥牛(大)
牛肉好浓味,肉质又好,好好食。

即炸三秒响铃卷

香蒜粒炸鱼皮
同响铃一样,好脆口,又好香,好食

黑松露墨鱼滑

五色丸拼盘
海瑞香菇贡丸
黑松露菌浆酱爆牛丸

腐竹沙冰
呢样系送嘅,好好饮,估唔到火锅店做糖水都咁好食👍🏻