2022-08-09 42 浏览
之前去开晚餐时段,今次特登晏昼过黎试新嘅午市套餐✨。依度嘅主厨好用心☺️,为左带俾食客新鲜度,每隔两个星期就会换一次餐单。今次我叫左脆炸墨西哥墨鱼薯球作为前菜,见到主菜有Keto生酮花椰菜饭就试吓佢,最后加$20饮左杯咖啡☕️。🌟脆炸墨西哥鱿鱼薯球🌟作为头盘,我以为会好油腻🥶,因为系煎炸菜式。不过,试过之后发现里面嘅鱿鱼一啲都唔韧😮,薯泥调味啱啱好,整体口感外脆内软,很不错👍。🌟生酮花椰菜饭🌟依碟系生酮饮食人士嘅福音✨。一开头会担心依啲健身食物为了减油盐糖,会不会缺乏调味🤔,或者份量不足够🤔…. 不过系我白担心了。先讲调味,虽然材料系纯素,但系味道一点都唔寡,几清爽🤩。再黎讲埋份量,花椰菜饭嘅口感好神奇,介乎颗粒感同埋绵密感中间,真系好似食紧鸡蛋炒饭,不单止椰菜花好味,只大菇和里面啲小菇仔超好味简直系绝配。配料相当足够,有大啡菇、蜜豆、洋葱、蛋等各式各样,饱足感💯🌟拿铁咖啡🌟最后,完美嘅结尾当然少不了一杯咖啡提神,为下昼冲刺工作嘅自己补充咖啡因😆。我叫左杯Latte,好欣赏上面细心嘅咖啡拉花😍,啲叶散开嘅图案好赏心悦目🌿。咖啡温度啱啱好唔会太热,饮到香醇嘅奶香同埋浓郁嘅咖啡豆香气,咖啡师话

🌟脆炸墨西哥鱿鱼薯球🌟

🌟生酮花椰菜饭🌟

🌟拿铁咖啡🌟

最后,完美嘅结尾当然少不了一杯咖啡提神,为下昼冲刺工作嘅自己补充咖啡因😆。我叫左杯Latte,好欣赏上面细心嘅咖啡拉花😍,啲叶散开嘅图案好赏心悦目🌿。咖啡温度啱啱好唔会太热,饮到香醇嘅奶香同埋浓郁嘅咖啡豆香气,咖啡师话啲咖啡豆是每星期新鲜炒出来的,唔怪得知咁fresh ☕️ $20 超抵

• Keto 椰菜花炒饭