2021-07-18
平时落湾仔都系赶头赶命补镬送货,之后赶番公司继续做野,从来无办法静静坐底叹番个LUNCH 😞今日经过发现💛「 元朗烧卖皇后妙舒 」🎊 终于开到落湾仔喇👏🏻👏🏻YEAH~~ 🦖肚仔饿买啲小食刚刚好 🤭 🤭 🤭 🌼 炸鱼蛋、烧卖孖宝 $22-· · · 6粒鱼蛋 + 6粒香菇猪肉烧卖· · · 即叫即炸🔥新鲜热辣🔥要等都觉得好应份· · · 💛香菇猪肉烧卖(超级推荐) 💁🏻♀️店员话湾仔街坊好养生,普通蒸烧卖最受欢迎👏🏻。 但我一喺唔食,一食就置生死于度外✌🏻无有怕!金黄色嘅表面,再均匀潵上椒盐粉 💛 劲惹味 😋 · · · 第一口原粒啪,外脆内软,满口都喺香菇味,充满惊喜🎉。 第二口咬开一半,就喺想睇清楚内𥚃有咩成份🧐 果然!好重手,一粒外表平庸嘅烧卖,竟然偷偷地收藏几颗香茹粒,咁真材实料,难怪完全无乜油腻感 😳 忍唔住想食完又食,😾 可恶!🌼 咖哩五宝 $35-· · · 五宝:鱿鱼、牛柏叶、猪皮、鱼旦、萝卜· · · 鱿鱼、牛柏叶、鱼旦🧐 普通~ 无咩特别惊喜· · · 极为欣赏💛猪皮正常厚度,软得嚟又带点爽口弹牙· · · 萝卜💛本身就已经煮到𥚃𥚃外外好入味,又无渣,四个字😌入!
🦖肚仔饿买啲小食刚刚好 🤭 🤭 🤭
🌼 炸鱼蛋、烧卖孖宝 $22-
· · · 6粒鱼蛋 + 6粒香菇猪肉烧卖
· · · 即叫即炸🔥新鲜热辣🔥要等都觉得好应份
🌼 咖哩五宝 $35-
· · · 五宝:鱿鱼、牛柏叶、猪皮、鱼旦、萝卜
· · · 鱿鱼、牛柏叶、鱼旦🧐 普通~ 无咩特别惊喜
· · · 极为欣赏💛猪皮正常厚度,软得嚟又带点爽口弹牙
· · · 萝卜💛本身就已经煮到𥚃𥚃外外好入味,又无渣,四个字😌入!口!即!化! 讲完✌🏻
🌼 皇后碗仔翅 $20-
· · · 估唔到都几足料🤭有 木耳丝、冬菇丝、肉丝、素翅。 质感比较杰挞挞,感觉有点怪怪,但又唔喺贵 👌🏻😏 ok喇~ 差唔多喇~ 接受到喇~