2017-03-31 442 浏览
金泰沙冰,一听过去以为系沙冰出名,其实佢最出色同主打,系泰式串烧!以前行过成日见到佢门口好多人等野食,但望落又觉得好似好细好旧咁样就冇去尝试,直到某次朋友买外卖同我地分享,就此走上上瘾之路!次次一拎上手挂住食,终于有次记得影相!因为你叫完姐姐会即烧,所以大家都企系门口等。其实隔两个舖位仲有间老字号凉茶舖,怕食串烧热气可以趁等野食时去买番杯凉茶!个人大爱酸猪肉,叫左两串,另外仲有串猪颈肉。酸猪肉系绞碎既生猪肉、猪皮、辣椒同大蒜包埋一齐,劲惹味!未试过既不容错失啊!不过,因为有大量大蒜,唔建议大家太夜食喇~如果唔系⋯⋯临训有胃气谷上黎⋯⋯⋯⋯你懂的🙈猪颈肉,肉质好嫩,唔会烧到干身!好好食!串烧好食之余,佢地既酱料都好正!我唔食辣酱,就咁用普通酱料都一流,甜甜地又有花生味!

次次一拎上手挂住食,终于有次记得影相!

个人大爱酸猪肉,叫左两串,另外仲有串猪颈肉。

酸猪肉
猪颈肉,肉质好嫩,唔会烧到干身!好好食!
猪颈肉

酸猪肉