2023-06-17 54 浏览
今日又黎到七月烤鱼食饭,之前同朋友食过两次,大家都觉得几好食,所以今次再黎🫣🫣一入到去,就见到好多人,全场坐满,原来系餐厅做紧优惠,6月全场食品6折,7月就7折,见到咁抵就紧要叫多啲🌞🌞我地见到2人餐都几抵,所以就叫左,2人餐价钱499,另外我地仲加左🤏少少其他野食前菜叫左芥末凉拌秋葵,秋葵用左麻辣汁凉拌,食落好惹味,调味得好好,我本身唔系好钟意秋葵都觉得好食😍😍😍重头戏烤鱼我地叫左金汤辣紫苏口味,小辣,因为食唔到太辣。烤鱼拣左海鲈鱼,鱼身煎香,摆落金汤度煮下煮下,越食越入味,好正。同埋紫苏叶一齐食都好夹,因为紫苏叶有独特嘅香味,我地成条鱼清晒🫣🫣🫣另外加左配料,薯仔🥔片同鸭血,薯仔片煮熟后软糯,鸭血咬落口爆汁😋😋跟餐有好多野食,包括1️⃣蒜蓉烧生蚝🦪生蚝🦪好大只,好肥美,调味啱啱好,唔会好咸,生蚝都新鲜2️⃣烧羊肉串羊肉串只系少少膻,肉味啱啱好,叫左唔辣都好食,每粒食落口都柔软,唔错👍3️⃣烧荷兰猪五花腩五花腩肥肉瘦肉分布均匀,烧到好香口,一啲都唔油腻4️⃣秘制烧鸡爪鸡脚整得好入味,好食,好钟意食鸡脚🌞🌞5️⃣烧鸡中翼鸡中翼烧到好好,好香脆,就算唔辣都好正另外我地加左葱油拌面🍜,呢个之前食过好食,有好香

跟餐有好多野食,包括
1️⃣蒜蓉烧生蚝🦪
生蚝🦪好大只,好肥美,调味啱啱好,唔会好咸,生蚝都新鲜

2️⃣烧羊肉串

3️⃣烧荷兰猪五花腩
五花腩肥肉瘦肉分布均匀,烧到好香口,一啲都唔油腻

4️⃣秘制烧鸡爪
鸡脚整得好入味,好食,好钟意食鸡脚🌞🌞

5️⃣烧鸡中翼
鸡中翼烧到好好,好香脆,就算唔辣都好正

另外我地加左葱油拌面🍜,呢个之前食过好食,有好香葱油味,个酱少少甜,好快清晒,两个人食啱啱好

嘢饮加钱叫左爆珠芒果乳酸茉莉绿茶同埋爆珠草莓番石榴乳酸梳打,两杯都好饮,但我更钟意草莓🍓呢杯,梳打好爽😍

最后仲叫左个冰粉,唔系好甜,大大碗够两个人食,有红豆🫘、山楂片、提子干等配料👍

消费价钱:

结论:
(5个⭐️为满分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
性价比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️