2021-09-01
放工谂唔到晚餐食乜嘢🌝见到附近有间蕃茄做主题嘅餐厅感觉不错🍴夏日炎炎返工返到攰无胃口🥲见到啲番茄汤粉几开胃💕 选择唔少又即刻有得入座唔使等位👍🏻啱晒Quick Dinner 🌛⭐️ 吉列鱼柳拼薯虾番茄汤螺丝粉 🍅套餐丰富到令我好惊讶😨 番茄汤好浓厚仲食到粒粒茄肉超级开胃💕 原来严选左唔同蕃茄熬汤🍲蕃茄味道好天然真材实料🌱 建议加少少辣吊起鲜味🌶 鱼柳同薯虾好香口但又唔会炸得太干🐟 ⭐️ 香炸薯角 🥔薯角调味适中食到薯仔味🍟 脆卜卜⭐️ 冻顶乌龙奶盖 🥛值得一赞嘅系奶盖非常幼滑好Smooth😋 配合富回甘嘅乌龙茶🧋比手摇店过之而无不及⭐️ 蕃茄汁日式牛肉汉堡蛋包饭 🍔因为好想食蕃茄所以又叫咗蕃茄汁🤣 西炒饭底嘅蛋包饭茄味香浓又唔油腻👍🏻 汉堡有口感又Juicy 🤩切开有惊喜系流心芝士🧀 口感十分丰富⭐️ 瑞士鸡翼 🐔甜甜地嘅酱汁带点焦糖香🍭 作为小食好Perfect⭐️ 红菜头白桃绿茶 🍵本身以为会好难入口😅 但系菜头味比较Subtle 白桃味较重好清甜 🍑唔赶时间慢慢食就食咗成个钟🕐份量偏大好丰富 每人大概$120 以晚餐黎讲CP值很高💰
⭐️ 吉列鱼柳拼薯虾番茄汤螺丝粉 🍅
⭐️ 香炸薯角 🥔