2017-01-13 2068 浏览
自从几年前朋友带我来食过之后,就一直念念不忘,曾经每次经过都不想自己入去一个人吃,自从有一次鼓起勇气一人晚餐之后,这里就成为每次自己在元朗吃米线的餐厅每次必点招牌小锅米线可配一款配料但其实佢本身都已经有唔少既配料,包括:鸡肉, 鲜菌, 酸辣肉碎, 炸酱, 腐皮, 芽菜, 菜, 秘制甜酸菜其实佢仲有好多唔同配好料既米线,有唔同既名,都好吸引架,不过我就次次都食小锅因为样样配料我都好钟意食,甜酸菜又甜又酸,真系好佢个汤底同出面其他唔同,多左一种咸香味,好特别好同埋叫辣既时候,感觉唔会好油,有层油系面咁配料可拣一个𩠌,佢好好咁冇限定要拣几$既𩠌,你要拣最平/最贵都可以而我经常都系点南乳鸡件因为呢个平时系其他舖头好少食到,南乳味重,炸到好香口,不过有时都系炸过龙,不过当香口热气d都可以既不过而家件数同以前有d唔用,而家有时会转左系成只鸡翼当日想食下菜,所以点左碟,黎到好大碟呀咁既价钱有咁大碟,好抵食,佢有得拣蚝油或者豉油,拣左蚝油,连蚝油都好多呀不过唔钟意食既,记住叫少蚝油啦跟餐有得拣豆浆同埋热饮,冻饮+$2,仲可以要汽水呀佢呢到d柠檬系有酸味架,唔系d笃到烂都冇味既总之就系好
招牌小锅米线
每次必点招牌小锅米线可配一款配料

因为样样配料我都好钟意食,甜酸菜又甜又酸,真系好

佢个汤底同出面其他唔同,多左一种咸香味,好特别好

同埋叫辣既时候,感觉唔会好油,有层油系面咁
南乳鸡件

而我经常都系点南乳鸡件

不过而家件数同以前有d唔用,而家有时会转左系成只鸡翼
油菜
当日想食下菜,所以点左碟,黎到好大碟呀

不过唔钟意食既,记住叫少蚝油啦
冻柠檬茶
跟餐有得拣豆浆同埋热饮,冻饮+$2,仲可以要汽水呀

佢呢到d柠檬系有酸味架,唔系d笃到烂都冇味既

总之就系好
2016-12-22