2018-11-09 97 浏览
最近成日喺朋友口中听到8锅臭臭锅,本身都已经几钟意食台式火锅,今次听到呢间铺头出名臭臭锅,忍唔住去试返次!今日午市走去食,可能平日唔算太多人,而且铺头都算大,就系都几阔落同埋舒服。套餐($112)一个火锅加粉丝或者白饭加饮品招牌臭臭锅尼到臭臭锅专门店,冇理由唔试吓佢个招牌臭臭锅。我觉得锅里面嘅配料全部都好新鲜,而且同汤底好夹,绝对系用心安排,相比起快餐店比几十蚊打边炉,今次真系物超所值。锅里面主要配料有豚肉、娃娃菜、支竹、番茄、贡丸等等,而我自己觉得最精华嘅配料就系粉丝同豆腐,因为呢两款食材吸晒臭臭锅嘅味道,好索汤,送饭一流呀!卤肉饭(白饭转卤肉饭加$12)本身都好挣扎转唔转卤肉饭,但你都台式餐厅,无理由唔试吓个卤肉饭,无论系卤肉饭嘅大小或者系未,,都令人觉得物超所值!系词食碗细细碗嘅卤肉饭都几十蚊啦,而家加$12就有,真心几抵!听讲呢间餐厅出名盆栽奶茶,听到个名都觉得几有趣,于是大胆一试。原来系将oreo加入奶茶,听落去好似系一个好甜嘅组合,但系结果完全相反。朋友点的酸辣羊肉锅:

套餐($112)
一个火锅加粉丝或者白饭加饮品

招牌臭臭锅

卤肉饭(白饭转卤肉饭加$12)

朋友点的酸辣羊肉锅:
  • 招牌臭臭锅