上一次食完锅心粥底火锅之后,凭单去食锅心海鲜烧可以用优惠价每位$198食滋味四重奏。海鲜烧可以龙虾或者肉蟹二选一、自选另外六款海鲜、自选两款串烧、自选一款小食、自选一个焗饭。所有自选嘅海鲜都可以自选埋煮法,可以因应唔同海鲜同埋个人口味选择。整体来讲全部海鲜都好新鲜,烧既时间唔会过时,肉质鲜嫩。海鲜我地拣左蒜蓉龙虾、盐焗鲍鱼、盐焗虾、蒜蓉贵妃蚌、蒜蓉象仔蚌、蒜蓉花甲同葡汁圣子。盐焗虾就唔系好食到有盐味,因为始终有壳,不过虾味都系鲜甜嘅。葡汁圣子就有啲怪,不过都系谂住试吓姐。其余嘅都唔错👍🏻而串烧我地就拣左五花腩、猪颈肉、鸡翼同鸡软骨。串烧味道就正正常常,无咩特别。小食我哋就拣咗墨鱼饼同脆皮香蕉。呢个墨鱼饼同平时食𠮶啲墨鱼饼好唔同,一食落去好林,入边散开晒,唔似出边食𠮶啲墨鱼饼咁弹牙。如果脆皮香蕉我开头以为系好似焦糖香蕉咁,点知嚟到好似香蕉糕咁,我觉得呢样嘢食唔系太好味。焗饭就拣咗葡汁爆谷鸡饭同埋芝士爆谷鸡饭,份量比想像中大,芝士味好味过葡汁味,但系整体来讲都系麻麻。因为有优惠今次只系需要比$198一个人,感觉几抵,因为佢冇收加一。虽然串烧小食同焗饭就一般,但系呢个价钱当食海鲜都抵嘅。原价

原价系$298一位,而家做紧抗疫加$248一个。