2022-05-11
出开旺角突然好想食泰国菜,所以上左OpenRice揾到呢间阿来,见都几多好评个价钱又算合理~由于开番晚市,餐厅入座率都有50% ,冷气唔算好大,当日有落雨所以唔算好焗🌨入正题先😛今次一共叫左4样野食🐣海南鸡冬阴公汤金边粉$54海南鸡同金边粉份量都几多,黎食泰国嘢紧系想试埋冬阴公,冬阴公汤底有啲淡,如果可以浓番1.5倍就perfect,鸡唔算系好滑🔥咖喱软壳蟹火山包$138基本上每一台都有点呢个火山包,包入面满载咖喱同配菜,面头有一只炸过软壳蟹,个包好香脆配埋个咖喱好夹,无出面餐厅既过咸感,软壳蟹有惊喜有小量膏又唔会炸到好干好油🦀🐷烧猪颈肉$68猪颈肉都算系厚切,预期系会有小小烧过既味/炭烧既果,但只系似一般煎既味道,个人比较中意炭烧斜薄砌,猪颈肉配左个汁可以点,但味道都系比较淡,整体平平无奇🙃🦐金柚子鲜虾沙律$68去食泰菜沙律都好重要,酸酸甜甜好开胃,不过呢间味道唔岩我地😂面个d味道尚算正常,食到底就有怪味,讲唔出系酱汁定系柚子有怪味,总之就系除左面头个一半,个低真系放唔到入口,有阵up味,好彩鲜虾都几爽同大只本来想叫埋芒果糯米饭,食到最后都系无叫😅餐厅款色都几多,价钱合理份量都足够,
入正题先😛今次一共叫左4样野食
🐣海南鸡冬阴公汤金边粉$54
🔥咖喱软壳蟹火山包$138
🐷烧猪颈肉$68
🦐金柚子鲜虾沙律$68
本来想叫埋芒果糯米饭,食到最后都系无叫😅
餐厅款色都几多,价钱合理份量都足够,但系唔对味道有太大期望🤣🤣🤣