今日入左元朗同朋友聚旧,佢地带我去食放题,其实我觉得普遍既日式放题都差唔多,不过『缘聚』呢间野令我觉得比较特别。 佢地既野唔系话好好食,只系我觉得餐厅个老细比较细心,唔只考虑食物既质素,系其他方面都好花心思为顾客考虑。 我心谂好地地日式放题点解有扒据,仲有焗饭同意粉,去食自助餐都唔会走去食炒饭意粉啦,真系O左嘴,系睇到个牌写西日放题先知有西式野食。我只系谂间野照顾埋d唔食生野既人,因为咁啱就有个fd净系叫扒同食拉面。壮观的手卷什锦炸物~~件件迷你..要食多几件先有感觉卖相唔错~~食物质素就不过不失,但系d食物器皿就好鬼几有心思,鱼生会加d干冰系隔离,有种好冻既感觉,其他既食物都冇乜特别,只系比较细件,啱哂d唔食得多野既人或者女仕们,大食或者男仕们就要叫多几份先够食喇!有种好冻既感觉!COOL!!食左都冇乜感觉既迷你寿司芝士焗蚝唔错..不过唔够大只..口感唔够!味道OK..酒味好够~~至于服务方面真系非常之好,侍应生见到只碟满满的骨头或者唔干净就主动帮我地换,又有礼貌,呢D真系服务态度起码唔会食到成肚气~~而我最想推介就系饮品同甜品..真系好掂~~推介︰芒果布甸、木槺布甸、cheesec

壮观的手卷
什锦炸物~~件件迷你..要食多几件先有感觉
卖相唔错~~

有种好冻既感觉!COOL!!
食左都冇乜感觉既迷你寿司
芝士焗蚝唔错..不过唔够大只..口感唔够!
味道OK..酒味好够~~

起码唔会食到成肚气~~

而我最想推介就系饮品同甜品..真系好掂~~
推介︰芒果布甸、木槺布甸、cheesecake同埋Tiramisu

饮品真系估你唔到..日本清酒"任饮"唔驶加钱..真系冇几多间~~
啤酒都有麒麟啤,另外仲有咖啡、奶茶,茶记果D野饮啰~~
但系我见好多人都叫咖啡饮,唔知系咪咁正喇!我就净系饮清酒, 爽
2012-03-31