2019-02-19 1572 浏览
[烧鸡翼我最钟意食]香港人真系好钟意食鸡翼,蒸煮炆炸煎焗烤无论鸡翼变成咩形式都系港人至爱今日黎到旺角新开嘅鸡翼山去食我同友人最爱嘅鸡翼!舖仔细细得一行坐位同埋里面少许企位食完要回收个盒,好环保我钟意餐牌有九种味去选择今日拣左4款4只嘅鸡翼,完全唔算贵。有文青风玫瑰,我系咸柠七,黑松露蒜香武士同埋我至爱嘅鼠尾草咸蛋黄哥先黎嘅系咸蛋鸡翼,呢个真系正到晕咸蛋加炸到好脆嘅鸡翼简直天衣无缝,超超超juicy每人两只啱啱好唔会觉得漏,食完又唔觉得热气餐厅好贴心,会问你想要手套定系叉,但食鸡翼梗系要不顾仪态咁用手食啦!另外我仲要左杯金银花蜜糖, 清热气好好饮唔会太甜或者苦下一碟就系黑松露紫菜鸡翼,淡淡的黑松露味加上脆卜卜嘅紫菜,非常惹味,香口得来又唔会觉得热气呢个文青风鸡翼真系好文青,上面洒上左玫瑰,以为佢得个样,点知鸡翼真系充满咗玫瑰蜜糖味,入晒肉,好sweet!最后就系呢个咸柠七鸡翼,非常特别非常地道,好有香港style!又咸又酸又甜甜地,层次感非常高整体来讲佢所有鸡翼都非常入味,并唔似另一间专卖鸡翼嘅铺头咁系自己落酱调味,呢个性价比真系高一截加上又环保,绝对值得好评
今日黎到旺角新开嘅鸡翼山去食我同友人最爱嘅鸡翼!

舖仔细细得一行坐位同埋里面少许企位

食完要回收个盒,好环保我钟意

咸蛋鸡翼

先黎嘅系咸蛋鸡翼,呢个真系正到晕
黑松露鸡翼
玫瑰蜜鸡翼
咸柠七鸡翼

加上又环保,绝对值得好评

咸蛋鸡翼
黑松露鸡翼