2016-06-22 9812 浏览
哈哈,食buffet跟set就叫semi-buffet,亦即半自助餐。原来日式都有咁serve法,我就叫佢半放题啦。今次一大班朋友,无视父亲节围埋食四季禅。每人一个乌冬/主食,再狂食任食嘅天妇罗炸虾、鹅肝多士、6款刺身、寿司。今次真系挂住食,无咩影相,好饱好满足。先讲主食,我地大部份人都叫左和牛乌冬同北海道雪场蟹配大砚乌冬。和牛嘅真系好滑,入口即溶,而蟹嘅蟹肉同大砚都好甜。个鸟冬同一般不同,而系较粗身,有种q嘅感觉,好好食。之后食左无5件都有4件鹅肝多士,即整而且好脆,完全系正到爆。天妇罗只得虾就略微少左d选择,但其实算炸得几好。刺身即叫即切好新鲜,吞拿鱼刺身无渣抵赞。最后要赞系个太子同海胆寿司,饭量少少地,但太子同海胆都多,而且鲜甜好食。返食指数3.5星(最高5粒),因为一个人都唔平嫁,而且自己食量唔大。不过如果大家食量大,又想坐得舒服睇下靓景,真系好应该一试!

今次一大班朋友,无视父亲节围埋食四季禅。每人一个乌冬/主食,再狂食任食嘅天妇罗炸虾、鹅肝多士、6款刺身寿司。今次真系挂住食,无咩影相,好饱好满足。