2018-09-14 1638 浏览
老牌音乐餐厅hard rock cafe,成个场都放哂好多猫王年代啲歌手物品装饰,好复古好有feel,最正系佢有劲大个场俾band搞show,可以食住嘢听歌可惜当晚太早未有event,有机会要揾个weekend再嚟先😌今次嚟主要试新menu,三个汉堡仔猪牛鸡各具特色,牛汉堡系偏向传统款肉饼搭芝士,不过加咗自家制威士忌烟肉酱,因为有威士忌食落多咗阵橡木香好得意,而且将烟肉切碎令口感再丰富啲✨而猪汉堡配上烧烤酱个feel好似食紧ribs咁酸酸甜甜,特别之处系加咗几片青苹果,爽口度倍增又解腻👍🏻 最后鸡汉堡就系跟fishnchips咁用啤酒浆炸脆,个感觉系似食炸鱼薯条咁,不过入面改咗鸡肉,而鸡肉意外地嫩滑唔会炸到好实满足感大过鱼肉好多😌除咗汉堡仔之外仲叫咗个ribs,错估哂其实可以够四个人食,超巨型😂 都好耐冇食过啲咁高质嘅ribs,食ribs最正系可以骨肉分离,只要熏得够软腍,轻轻一切啲肉已经分开哂唔会痴住啲骨,而且佢仲几多肉添✨除咗猪仔骨之外,就连啲薯条同通粉都好好食,前者粗切外脆内软薯咪香浓,后者同平时食开嘅macncheese有啲唔同,冇乜芝士汁,但啲芝士已经挂哂响通粉度,味浓同时又

除咗猪仔骨之外,就连啲薯条同通粉都好好食,前者粗切外脆内软薯咪香浓,后者同平时食开嘅macncheese有啲唔同,冇乜芝士汁,但啲芝士已经挂哂响通粉度,味浓同时又冇咁腻,而且佢另外再加咗啲芝士粉令个层次再多啲,好钟意❤️