新一年2023年2月9日又再带一大班朋友到此新春聚餐,食物新鲜又有惊喜,朋友都好满意,大家一早到达唱K,打麻雀,大笑大叫,都唔怕俾人投诉呀,因为可以包场,大家都觉得最正系可以包场食玩唱倾。7时入座享受前菜食左猪脚仔(大细适中,大家食得有仪态),水鱿鱼(呢度菜好有风味呀),椒盐🦑(好正,够野味)送啤酒一流呀。「金银蒜炸蚝」,大大只好好味「XO酱肠粉大虾」,咪讲笑成个煲食到见底,太野味配菜都食哂,肠粉入哂味,好好食。「老椰子鸡汤」,清甜「白雪肉山大扇贝」,呢味唔使讲,我次次必食架,新鲜好味。「盘龙地头鳝」,自己煮唔到架,要新鲜处理才有嫩滑烟韧肉质,食到呢度大家都已经饱饱地,但都食哂,仲话好饱。「荷叶虫草花鸡」好好味,有荷叶香味,饱饱地,大家都打包走,唔好浪费食物。「富贵黄金炒饭」好香呀,但已经好饱饱,打包啦。最后唔小得就系最滋润糖水「红枣元肉桃胶雪耳茶」大家食到肠满肠肥,(肚腩)满载而归呀。下次下次一定再帮衬。

「金银蒜炸蚝」,大大只好好味
「老椰子鸡汤」,清甜
「白雪肉山大扇贝」,呢味唔使讲,我次次必食架,新鲜好味。
「富贵黄金炒饭」好香呀,但已经好饱饱,打包啦。
最后唔小得就系最滋润糖水「红枣元肉桃胶雪耳茶」
大家食到肠满肠肥,(肚腩)满载而归呀。

下次下次一定再帮衬。
野味水鱿鱼

红枣元肉桃胶雪耳茶
富贵黄金炒饭
白雪肉山大扇贝
XO酱肠粉大虾煲
  • 三杯扇贝王,白玉雪山大扇贝