2023-04-12
是日约咗朋友去旺角食饭 虽然系闲日 但街上仍然人山人海 于是我哋就谂住揾间楼上cafe远离尘嚣 可以舒服咁食饭同倾计喺openrice search到呢间cafe 见到环境好似几雅致 于是就决定去试下上到去铺面比想像中细 只有五、六张大枱左右 但原来仲有另一间房 所以唔怕冇位坐呢度嘅环境有啲似party room 唔单止摆咗好多公仔 仲有好多board games 啱晒一班人上嚟聚旧 落单方法都几得意 店员会畀一块白板同白板笔你 将menu号码写喺白板上面 之后交畀店员就得~我哋2个人就嗌咗个Combo for two 2人套餐($358)包咗一个10吋pizza、意粉/饭一客、炸蟹饼一份、2杯餐饮Pizza方面 我哋拣咗BBQ烤鸡蘑菇Pizza 卖相都好吸引 食落饼底好松软 如果烤鸡粒同蘑菇再多少少就更好另一个主菜就拣咗烤鸡蘑菇阔条面 拣完先发现两个主菜都有鸡同蘑菇 哈哈!不过我哋好钟意食鸡肉 所以一啲都唔觉得重复~鸡肉、蘑菇、洋葱同青椒都同忌廉酱汁好夹 阔条面烟韧有口感 味道偏清淡而不饱腻 小食系炸蟹饼 一开始我仲以为系吉列炸蟹肉 殊不知原来系充满泰式风味嘅蟹饼!配上酸酸甜甜嘅酱
BBQ烤鸡蘑菇Pizza
BBQ烤鸡蘑菇Pizza