餐厅: 尚御潮滷居
资讯:

2023-11-10 2365 浏览
呢间潮州嘢听闻几出名, Booking都要一个月前。家人特登book咗一齐食,期望有佢独特之处,但估唔到独特嘅地方系未食饭,先受气 😤第一轮叫𩠌,已经有几样食物话冇,连虾都冇,好讶异。等上菜之际,叫咗个姐姐仔嚟加饮品。讲咗唔够几秒,就眼骨骨好寸咁话:「你讲慢啲啦,写唔切呀!」。我哋逐一再重复,佢就话:「冇橙汁,我哋有嘅饮品已经喺晒个menu入面!」。之后啲嘢食得七七八八,谂住再加𩠌,叫个生炒骨,呢个姐姐仔又话冇,仲要边执嘢边行咗去咁讲:「你哋book枱嘅时候已经讲咗俾你听,有啲食物系要预订架啦!」。当日店舖打嚟confirm Booking嘅时候,系讲过有几个𩠌要预订,否则可能冇。但我哋之前全部想叫而佢又冇嘅𩠌菜,喺个电话完全冇讲过嘅!仲要我想请问,究竟边间小菜馆连生炒骨都要预订?佢先至唔出声。真系火都嚟埋!好难想像一间咁多人帮衬嘅菜馆,啲服务态度可以差成咁,就算啲食物几好食都系假!仲要老实讲,食完佢啲嘢,唔觉得特别好食。咁嘅价钱,其实好多选择。

2023-10-28