2020-04-11
在屋朋友的介绍下试左佢,一间小小的店(只有3/4张枱),好在去到刚刚有枱我们点左个芥末鸡丝紫米手井(其实是饭卷),一个卤莲藕肉燥便井,点饭仲有送一杯野饮芥末鸡丝紫米手井,饭卷里面嘅馅系有肉松脆片青瓜生菜同芥末酱蛋黄酱加鸡丝,因为有脆片同埋青瓜丝在还面,佢个饭就加强左口感,肉松仲有阵阵嘅肉同烧烤的香味,芥末就有少少辛辣的味道,但是唔会太浓烈反而好顺口。整体来讲佢个饭卷系好好食,我仲要即整即食所以更加好味莲藕肉燥便当🍱,我唔记得咗影相,佢份量好足够仲有一只卤蛋,而佢啲肉燥更加值得一赞,佢里便系用咗木耳加强佢爽口,同埋唔觉有肥肉,调味亦都好唔会太甜,酱汁恰到好处少少厚身,但唔会结踢踢咁,莲藕煮得啱啱好唔会太硬仲有少少爽身。店里面嘅豆乳是店长自家制造,小甜又香浓我觉得如果一向钟意食饭同饭团的朋友仔真是可以一试,全店是一家人自己一手一脚包办,对客人都有适当解释,饭卷仲可以走咗自己唔钟意食嘅材料,好为客人着想,即叫即做好有心。下次要试吓佢啲小食同其他嘢PS 喺食嘢嘅时候见到都好多人买外卖
店里面嘅豆乳是店长自家制造,小甜又香浓
PS 喺食嘢嘅时候见到都好多人买外卖
芥末鸡丝紫米手井