2018-08-07
今日夜晚十点钟至食晚饭,黎左间睇落好好坐嘅The Right Place。唔至睇落气氛好,坐落真系几好坐 我坐紧嘅系梳化,可以挨后,又可以睇到大mon,播住好chill嘅音乐,环境好令人轻松啊。其中有个餐牌有避风塘style,见其他枱都有嗌,几有gimmick。今次嗌左杯冇酒精饮品Dr. Kitty,杯野一上枱我地都觉得好q啊。用beaker黎装,又加个qq kitty 蝴蝶结糖喺荔枝上面,值得港女们拎住影返张。呢杯其实系果汁沟乳酪,系fruit punch 加忌廉沟鲜奶只汽水味。记得食埋粒荔枝,好香甜!呢个鹅肝好tender!!!不过略嫌有啲生,切落去系见到粉红色的,怕生的朋友要叫厨师整熟啲。不过,对于钟意食生野嘅我黎讲,系ok的,入口即融!如果可以煎得外皮脆啲就正了个粉配南瓜,甜甜地,令个忌廉汁食落一啲都唔漏。猪手黎到时侍应帮手切开埋超多肉,呢只猪手,四个人分都得,两个人食咁多肉,系会有点滞的。味道都ok啦,冇咩特别的。汉堡好大份,好正啊离远都见到个肉扒厚厚的。切开左见到一层层嘅料wow块汉堡落order时侍应会问你几成熟的块汉堡扒嘅水准真系好高啊又够厚,啲肉汁咬落爆出黎,又够肉味
个粉配南瓜,甜甜地,令个忌廉汁食落一啲都唔漏。
猪手黎到时侍应帮手切开埋
味道都ok啦,冇咩特别的。
汉堡好大份,好正啊离远都见到个肉扒厚厚的。
切开左见到一层层嘅料wow
块汉堡落order时侍应会问你几成熟的
块汉堡扒嘅水准真系好高啊又够厚,啲肉汁咬落爆出黎,又够肉味值得嗌!
呢个Right Place气氛同野食都好,同一班朋友黎戓静静倾下偈都ok啊