2024-09-24
好喇,讲到暖和嘅天气,我哋各位一定会即刻谂起一啲Chill嘅地方去放松一下,今次我拣左呢间泰餐厅叫阿闲泰,我保证,食完你会爱上呢个地方嘅😌。 🐟🐟首先我哋试过佢嘅黑松露蟹肉蘑菇忌廉汤。呢个真系味道得极!汤底醇厚,黑松露嘅香气伴随住蟹肉嘅鲜甜,真系层次迭出。每一口都彷佛在口中绽出香浓味蕾之花。💖⏺⏺跟住上嚟嘅系烧澳洲羊架红咖喱(3件), 呢款实在系卖相又吸引,羊架带上滋味嘅红咖喱,一试定会爱上!🔄🔄之后系炭烧原条牛肋骨配泰式青酱,咁条牛骨真系食之有份,食得嘴角都溢出满足感嚟!😋炭烧嘅香气,再加上嚟自泰式青酱嘅味道,超正!⏭⏭滋味揉合后就要用Lime Mojito( Mocktail )画上完美嘅句号。虽然𠮶杯无酒精,但系无损它嘅美味,莱姆同埋薄荷嘅混合香味真系令人回味无穷。🍹呢间餐厅提供嘅泰式菜色,无论系视觉还是味道,都系一流!😍 一次过试到咁多种泰式菜式,真系食咗就知!😂 如果你下次去铜锣湾,一定要捧住阿闲泰一次,我保证你Chill到最高点!绝对唔会失望嘅!👍🏻👋🏻😀