2018-10-03 60 浏览
等朋友O系附近OT收工, 成8点半. 佢都饿到扁左, 所以唔行咁远, O系返美林邨食!记得附近有D翻新左既冬菇亭, 所以去望下.见到呢间大饭糖, 有好多选择, 所以决定入去!入到去, 座位都算几多. 而且餐厅既色tone令人好舒适~冬菇亭内的一片天, 真系想唱返句: 蓝蓝天空高挂我的梦XDD睇MENU见到有主食之外, 原来仲有好多甜品, 唔怪得叫大饭"糖"啦我地叫左一个主食, 同DD小食,最后加单嗌左2份甜品.呢度野食既价钱都算亲民, 而且间中会有D是日特价item.入到去不妨可以望下个电视机睇下有冇岩食.跟餐仲有得配近期好hit既黑糖珍珠鲜奶添!陈醋酸辣拌面配蜜汁猪颈肉先讲个汁先啦, 我未食过陈醋酸辣, 估唔到咁夹!夏天食好开胃而猪颈肉都好入味, 最紧要系份量足 (医得饱朋友OT后既肚)配餐饮: 黑糖姜茶 (够哂姜味~养生之选)(唔洗加钱)酥炸水饺炸得好松脆, 入面既馅料都好饱满!蜜脆鸡翼炸粉唔会好厚, 鸡翼都keep到juicy, 唔会太dry, 咬落仲系脆既TIM.带D蜜糖既甜味, 好正~朱古力木糠布甸配3.6软雪糕呢个配搭好特别!朱古力软雪糕好浓味, 而且好滑~木糠布甸甜度OK
等朋友O系附近OT收工, 成8点半.
佢都饿到扁左, 所以唔行咁远, O系返美林邨食!
记得附近有D翻新左既冬菇亭, 所以去望下.
见到呢间大饭糖, 有好多选择, 所以决定入去!
入到去, 座位都算几多. 而且餐厅既色tone令人好舒适~
我地叫左一个主食, 同DD小食,最后加单嗌左2份甜品.
呢度野食既价钱都算亲民, 而且间中会有D是日特价item.
入到去不妨可以望下个电视机睇下有冇岩食.
跟餐仲有得配近期好hit既黑糖珍珠鲜奶添!
陈醋酸辣拌面配蜜汁猪颈肉
陈醋酸辣拌面配蜜汁猪颈肉

配餐饮: 黑糖姜茶 (够哂姜味~养生之选)(唔洗加钱)

黑糖姜茶

酥炸水饺炸得好松脆, 入面既馅料都好饱满!
酥炸水饺

酥炸水饺

蜜脆鸡翼
带D蜜糖既甜味, 好正~
蜜脆鸡翼

朱古力木糠布甸配3.6软雪糕呢个配搭好特别!
朱古力软雪糕好浓味, 而且好滑~
木糠布甸甜度OK, 但如果多多几层就更好喇!
朱古力木糠布甸配3.6软雪糕

朱古力木糠布甸配3.6软雪糕

芒果之城
芒果雪糕球口感有D似雪葩, 食落好refresh!
芒果份量都算几多.
加埋有黑珍珠,星星同水晶, 成个汁底口感好丰富~
芒果之城

总结而言, 一间铺头有齐主食同甜品, 地方够大(好多长台),
系非常适合朋友聚会既地方, 虽然位置就未必太方便.
但以后黎开呢头, 都有多个选择 (如果食食下肚饿仲可以叫埋饭食
2018-10-02
  • 芒果之城