2020-01-24
岩岩1月1 同成班同事落湾仔饮嘢庆祝新一年,就嚟新一年 啲同事又话要聚聚又落湾仔饮。但我同其中几个同事都唔想咁晏返屋企,所以就建议个搞手话系公司附近食晚餐,然后各自决定直落定散。咁个搞手最后简左尼间餐厅,我同几个同事都觉得几奇怪,点解要尼间公司。原来尼间野有酒吧,而且仲系任饮Tim。但我同我同事都唔系好好酒,所以就放左工先去食晚饭。有啲好酒嘅同事已经一早已经落左去饮野😂😂仲话好抵饮Tim 之后,我哋就叫左几道菜。以下是我觉得不错,可以再食萝白糕 - 虽然新年就嚟到,但见到隔离枱有人叫左,见到煎到金黄色。所以就叫左嚟食🤤🤤个面好脆,入面仲热辣辣龙虾泡饭- 个服务员话尼道菜系招牌菜,用嘅汤都系龙虾浓汤。由于佢系即场煮,系几有睇头,但煮嘅过程都有两三分钟,成班同事已经等左一段时间,好肚饿。 玫瑰酒牛肉 - 好香玫瑰酒 🤤🤤总括而言,尼间餐厅用料系靓,但对于small potato 黎讲,尼餐饭价钱系中上价钱🤣 但如果同一大班朋友同同事食 就抵食D, 可以试多啲野
有啲好酒嘅同事已经一早已经落左去饮野😂😂仲话好抵饮Tim
之后,我哋就叫左几道菜。以下是我觉得不错,可以再食
萝白糕
龙虾泡饭- 个服务员话尼道菜系招牌菜,用嘅汤都系龙虾浓汤。
龙虾泡饭
玫瑰酒牛肉 - 好香玫瑰酒 🤤🤤