2018-03-24
星期日出左尖沙咀行,行到咁上下又要烦恼食乜好,因为听日又要返工,都想近近地系尖沙咀食个饭之后就返屋企抖下啦,废事周围走去第二度食野。 虽然成日黎尖沙咀,不过一谂起食野依然唔知食咩好。但今次记得个Friend Facebook Post左个好大盘既海鲜,即刻上返佢Facebook揾,原来个大盘好海鲜就系泰烧遥既烧遥海中宝~ 上到去咩都唔洗讲,我地冲住呢个海中宝而黎,梗系点返一个啦。呢个海中宝有分冷盘同热盘,而热盘就系冬荫功汤底的。而我地所拣既就系冷盘个款,呢个海中宝3-4人食,其实都惊自己眼阔肚窄,所以一黎到净系点左呢个先,睇睇情况到时加单啦必要时。 真系好好彩(我指我地冇嗌其他野),因为其实真系好大盘。入面咩都有,隔离枱一见到我地呢个海中宝,双眼都闪闪发光咁呀哈哈!海中宝入面有大虾、蛏子、青口、扇贝、仲有蛋添,好丰富呀!影完相,我地3个就唔客气,开动了~ 原来海鲜下面仲有D金边粉,所以唔怕食唔饱呢!我见到周围几乎张张枱都有海鲜,原来而家做紧个$99既海鲜Promotion~不过我地实在太饱,食完个海中宝已经食唔落,所以都系嗌左少少串烧就埋单走人lu~ 丫~仲有个掷骰仔game, 掷中指
丫~仲有个掷骰仔game, 掷中指定嘅就有礼物送,我哋中左支 House wine 呀yeah! 咁样就成为左我地下次约出黎嘅饭局啦!