2019-07-16 114 浏览
东大街觅食,真系唔可以走漏眼嫁!呢间食鲜系系鸡蛋仔向左既个条行直行,呢日好似发现左新大陆咁!😂😂见到多街坊食唔系得游客就知应该唔错!见到餐牌做紧$298 2人套餐就去试下~!2人餐有6样基本野:秘制蒜蓉烧皇牌西非八头大虎虾、扇贝皇、牛仔骨、烧鲭鱼、烧生蚝、鸡软骨、脆肉瓜! 全部都系烧汁烧或者蒜蓉烧~本身其实系虎虾两只or扇贝两只,但老板好好俾我地每样叫一只,试晒两款海鲜!呢只大虎虾不得了,卖相已经好好,好大只,拨开d蒜已经见到好多肉!食起的确啖啖肉~非常鲜味,虾味超浓!扇贝皇都好大只,多汁! 但自己觉得虎虾更好味!我平时好惊食生蚝,但呢间食熟蚝就唔怕唔干净,一定安全!而且佢烧得好好,唔会过熟缩晒水!又系大大只既美国生蚝!牛仔骨又系超好味呀!因为系rib位,所以冇咩肥膏同筋,成块肉质都软,好香浓既牛味!条鱼唔多骨!又系啖啖肉,块鱼皮烧得劲脆!真系所有食材都同店名一样!非常新鲜!鸡软骨同脆肉瓜可以话系烧物必食~旧瓜好爽口入味!鸡软骨都好有嚼头!食到一半,见到食物咁正就想叫碗饭送下,所以最后就叫多左个鸡扒肠饭配麻辣土匪鸡翼($68)!如果你钟意食辣,一定要黎试土匪鸡翼,超惹味既烧烤味而且真系

见到餐牌做紧$298 2人套餐就去试下~!

扇贝皇都好大只,多汁! 但自己觉得虎虾更好味!

食到一半,见到食物咁正就想叫碗饭送下,所以最后就叫多左个鸡扒肠饭配麻辣土匪鸡翼($68)!如果你钟意食辣,一定要黎试土匪鸡翼,超惹味既烧烤味而且真系几辣下!好刺激既口感!

鸡扒又系大大块,所以最后食到好饱好满足!

话说上菜既时候老板俾左秘制酱汁我地试,好有鲜味既辣酱!我虽然唔食得辣,但少少少少咁点又几惹味几正!

最后就系3周年帮衬就有既虎虾刺身!😁

• 蒜蓉烧美国生蚝