2023-04-23 209 浏览
食鸡都可以好满足、好滋味如果唔系朋友介绍,我都无expect过鸡肉串烧原来可以咁特别,咁好食~ 餐厅近海旁,感觉好chill。最搞笑系毛孩都有串烧menu!当日点了个omakase set, 有齐多款鸡肉串烧,仲有D唔系成日见到嘅鸡串烧部位,的确够特别!Order然后见到师傅烧串烧、洒盐,好有姿势又有实际。 先食个前菜:酸汁啫喱鸡胸串烧,估唔到鸡胸都软嫩,配埋爽口沙律菜,好开胃。之后就到串烧,有以下由“厨师发办”款式:✨大葱鸡肉串✨鸡胸肉✨鸡心✨鸡脾✨鸡肾✨鸡翼✨鸡皮个人最钟意食鸡脾、鸡皮,因为真系烧到超级香脆,鸡皮去晒油脂,师傅仲好有心思地加左惹味调味料,好香口且啖啖滋味。鸡脾烧到刚刚好,软嫩juicy,鸡肉味浓。不得不佩服师傅嘅功力,就连最普通嘅鸡翼,都可以整到不平凡。外层鸡皮烧到够香脆,薄薄一片鸡皮,配上分量刚刚好的海盐,带出味道层次,超香口。 另外仲有免治鸭肉串、鸡肉棒,配上兰王蛋超吸引。鸡肉棒入面都几多软骨,口感丰富。迷你鸡白汤布乌冬亦都好有特色,布乌冬薄薄地好滑身,鸡汤够浓。如果你希望食一餐chill d, 难忘D嘅,呢到的确系唔错选择。
食鸡都可以好满足、好滋味

之后就到串烧,有以下由“厨师发办”款式:
✨大葱鸡肉串
✨鸡胸肉