2018-07-07
平日食晏好少去饮茶,咁啱有同事想去就去咗显径邨商场既「囍庆」试下,地方都好大同光猛,听讲话叉肠同蟹籽烧卖皇出名,当然要试下啦! 叉肠真系好好食,皮好滑,唔会整得好厚,叉烧份量又足,值得再试。而蟹籽烧卖亦都唔错。 再黎有椒盐脆皮豆腐、萝卜千丝酥,豆腐滑当然唔使讲啦,但系佢炸得好好,外脆内滑,好香口但又唔会干争争,好好味,好快清晒! 之后仲有沙姜大鸡脚,大大碟,平时去其他酒楼食通常呢啲鸡脚都好细只,但呢道系好大只同好入味,好够沙姜味,而且仲热辣辣添! 甜品我地叫左蛋白炖鲜奶(其实想叫姜汁只皮奶,但原来叫错左)同埋擂沙汤丸,炖鲜奶其实都好味,好滑。返而擂沙汤丸我地觉得仲好味,烟烟un un同啲花生馅好香,几粒好快已食晒。 我觉得除左啲人讲既招牌菜好味外,其实其他点心都好好食,同埋真系碟碟都热辣辣上,唔系整好放好耐个啲,所以下次都会再去食过,值得推介。