2019-01-14 145 浏览
我平时都好少食斋,今次见到呢到有间斋店就黎食下,不过呢到得外卖,所以买完我就去左朋友屋企食。我次我同朋友都叫左好多野食,因为呢到既野都好平,所以就买左好多。 我地买左个大盒斋,有)斋鸭肾、酸甜根、咖哩根、蚝油根,齐哂好多款唔同味,全部都做得好真,而且味道唔错。 呢度既糕点非常高质,绝对系平靓正,每款糕都好有特色,而且无论质感定味道都好好。特别推介椰汁芦荟糕,唔单止椰味香浓,而且好滑好弹,加埋爽口既芦荟,食完好清新好爽快。 而怀旧小食我就特别推介红豆糕,红豆用料好足,而且每粒红豆都好饱满好有豆香,钟意红豆既朋友真系要试下。 呢到既自家制豆浆都好好饮,豆浆味道好香浓,而且饮落有好多豆碎。加上可以拣少糖或者无糖,好健康。 豆腐花都几幼滑,豆味几香,老板娘仲好有心,问需唔需要加糖,真系甜入心。 呢个芒果布甸唔系一般啫喱状既布甸,食落口感好结实。加上入面系粒粒芒。 想食唔同款类野食既朋友就要黎食下啦!

想食唔同款类野食既朋友就要黎食下啦!