2022-01-22 402 浏览
今日行开鲗鱼涌附近,谂住睇吓有咩食,见到一间新开嘅burger店,所以一试。虽然佢唔系喺主街,但系店面系蓝色所以都几易认到。舖嘅面积唔大,座位有8个左右。店员好亲切咁介绍佢哋舖头嘅汉堡包,其中一样嘢好特别就系除咗你可以order正常嘅汉堡包,佢系有得拣带有酒精嘅汉堡包。究竟咩系有酒精嘅汉堡包呢?就系一啲配菜例如酸瓜同埋椰菜系用指定嘅酒精预先腌制。咁既然系咁我哋就试咗一个 双重芝士和牛汉堡嘅酒精版(whiskey burger)同埋牛脷芯汉堡。每个汉堡都可以加钱变做combo,其中包括有跟薯条或者系跟蕃薯条或者系nachos同埋一罐冇酒精嘅饮品。首先上枱嘅系牛脷芯汉堡,个汉堡揿落去嘅时候有空气感但做到微脆口,赞👍牛舌嘅份量都唔少,大约有5至6片,好味嘅牛舌咬落去应该觉得系有少少软身,呢一只就唔系𠮶个感觉但系味道都系正常嘅。但我觉得比较特别系除咗正常嘅蕃茄洋葱配料之外佢竟然加咗京葱,多咗种层次,我几钟意!至于个Whisky汉堡,块牛肉食落Juicy,肉味不错。食得出佢个青瓜同紫椰菜系有whisky嘅酒味,同成个汉堡包都好夹同埋因为有呢啲配菜而令到个油腻感减低。至于薯条都系正常不过就略嫌有少

至于薯条都系正常不过就略嫌有少少干身。

见到个舖头都系有几个大男孩主理,感觉年青,加上佢播嘅歌都系自己喜欢嘅歌(mirror😍, callstar, 欣宜等)。虽然店面小,但系整个用餐感觉都好好,呢类型嘅小店绝对值得回头再试。
牛脷芯汉堡
双重芝士和牛汉堡(Whisky版)
跟餐薯条
2022-01-22
牛脷芯汉堡
双重芝士和牛汉堡(Whisky版)
  • Whisky  burger