2023-01-20
太子酒吧街不嬲都好多酒吧/餐厅(`・∀・´)今次去左Muze MozzMozz𠮶边就主要系餐厅 而Muze就主要系酒吧比人饮下野outdoor位置有电视可以睇波餐厅中间仲有个stage应该会有live band上去玩环境几有气氛 灯光昏暗 感觉relax墙身有不少壁画 装修就比较工业风餐厅主打西班牙Tapas 有多款酒精饮品食物同饮品质素都几高 价钱合理 值得推荐仲有bacardi special cocktail menu🥰钟意bacardi嘅唔好错过(包括我xd)餐厅有一个dry aged柜 可以设定恒温等啲牛嘅嫩度同风味都可以keep得最好Spanish Quiche 西班牙马铃薯蛋饼 $48蛋饼好足料 入面有大量薯仔丝同烟肉碎食落有咸香同少少辣 有沙律菜伴碟口感非常丰富而且饱肚 呢个价钱同份量好抵食Spanish Garlic Prawn with Toast 西班牙蒜油虾配多士 $78好期待呢一款Tapas 亦都冇令我失望牛油蒜味浓郁 虾肉质劲爽脆 配上多士一齐食 食完想嗌多份 我觉得呢个系必点Tapas之一(*´꒳`*)西班牙辣肉肠嫩鸡烩饭 $168Spanish Chor
今次去左Muze Mozz
食落有咸香同少少辣 有沙律菜伴碟
口感非常丰富而且饱肚 呢个价钱同份量好抵食
好期待呢一款Tapas 亦都冇令我失望
西班牙辣肉肠嫩鸡烩饭 $168
Spanish Chorizo & chicken pollo
原个铁锅上台 卖相吸引
鸡肉嫩滑 份量都几多 上面铺满番红花丝点缀
加埋辣肉肠同三色椒粒一齐炒
烩饭吸哂辣肉肠汁 食落会有少少辣 非常惹味
可以按自己喜好洒上柠檬汁吊味
饭粒软硬度适中 成个烩饭口感非常丰富 高汁!(*^▽^*)
MOZZ 法式焗酿春鸡 $158
MOZZ French Baked Stuffed Spring Chicken
春鸡上枱时已经好香 春鸡外皮外脆 入面仲酿左黑松露同蘑菇好juicy 几有心思(*'ω'*)
配上特制酱汁一齐食
仲有nachos 蕃茄同埋芦笋伴碟 不过我觉得份量唔算多 当做main可能唔太够食~
Earl Grey Martini $108
Earl grey tea infuse vodka, lemon, lime, honey syrup
呢度嘅Signature Cocktail
上面嘅泡泡可以lasts好耐 造型除左好啱打卡之外 味道都唔错
呢杯用左伯爵茶infused vodka做base 入口有淡淡茶香 味道几elegant
因为有柠檬同青柠 所以偏酸 overall黎讲酒味不算重 好易入口
M York $92
Bacardi Special
Lemon grass infuse bacardi, passionfruit, cranberry, egg white
一见到佢地有Bacardi Special就想叫一款试试
呢杯有lemongrass infuse Bacardi 同埋热情果&蔓越莓 上面有一层egg white foam好顺滑
呢款cocktail比较fruity同清新 而且粉红色好啱我心水(╹◡╹)♡
本身Bacardi呢种rum嘅风味都比较清爽 而且带点清淡香甜 用黎做基酒黎调酒一般饮落都会几顺口
整体呢度嘅食物同cocktail cp值都几高
环境气氛都适合一班朋友黎倾计饮下野
会想再回访(*'▽'*)
Muze Mozz (太子)
太子西洋菜北街179号地下C&D号舖