2021-11-01
今日行旺角揾野食,竟然俾我发现有间冰室七点都仲有tea set食,真系穷人恩物,食落仲要发现质素唔差份量唔少,今时今日香港物价指数咁高都仲可以系闹市揾到呢间冰室,真系唔讲下唔得未到晚餐时间仲可以食tea,仲要唔使等位舖面好干净卫生,店面清洁工夫好足装修方便面行怀旧feel,年轻一辈应该无咩机会去过旧式冰室,黎呢度可以好好感受下一般旧式冰室入到去先有餐牌睇,但呢间门口放晒餐牌可以睇岩行入去食,透明度高,唔怕入到去先知价钱,良心食店最后我地拣左下午茶餐,叫左一个西多,一个手指鱼柳拼沙律西多好大件好厚最正系炸到金黄色刚刚好,蛋浆又均匀,一上碟就闻到香喷喷,因为岩岩炸起热辣辣,一边切开西多,一边睇住牛油融化然后闻到牛油既香味,呢个都系一种享受切左一刀就见到佢d花生酱馅落足料唔手软,唔会因为下午茶餐就求其整少少算,抵赞只系食左第一啖,已经食到好多花生酱既粒粒花生,西多外皮脆,入面足料香口花生酱,仲加埋糖浆甜入心,真系好有满足感手指鱼柳拼沙律都几出色,鱼柳唔系普通食开好厚粉个d货仔,成条都系鱼肉,炸粉唔会好厚但好香口,最紧要系鱼柳无重味精,原汁原味食左西多同鱼柳,当然要配返个沙律减少d热气,沙律有
装修方便面行怀旧feel,年轻一辈应该无咩机会去过旧式冰室,黎呢度可以好好感受下 一般旧式冰室入到去先有餐牌睇,但呢间门口放晒餐牌可以睇岩行入去食,透明度高,唔怕入到去先知价钱,良心食店
最后我地拣左下午茶餐,叫左一个西多,一个手指鱼柳拼沙律
最后配埋热饮,咁就完成左我既下午茶了
后黎见到原来佢有all day breakfast,仲要$65炸,我仲以为自己睇左价钱,出面闲闲地都100蚊,佢卖65下次唔食都对唔住自己