每年麦当劳都会定时推出「点Jack」系列,仲记得多年前推出既「点Jack」同「点仙」系麦乐鸡既包装推广上增添一个talking point ,再加埋抽奖送足金麦乐鸡🍗🍗,宣传成行成市,非常深刻🥳🥳市隔一年多,又到了「点Jack」回归,可惜点极「点Jack」都未有出现,反而多款新味道既「麦乐鸡酱」同「shakeshake粉🍟🍟」反而炒起。是日实试全新麦乐鸡酱系列,验明正身,看看味道如何🧐🧐1. 香草柠檬酱🍋🍋味道比想像中清新,口感有点像鱼柳包沙拉酱,柠檬🍋清新,中和麦乐鸡油腻感,可以接受🥰2. 南乳烧鸡酱🍗可能大家接受不到南乳酱颜色关系,砖红色卖相已打左一大折,加上南乳味道很假,炆豆腐可能更好😅😅3. 咸蛋黄酱🥚🥚咸蛋黄酱系近年新加坡兴起既特别味道,但留意麦当劳呢款系完全无咸蛋碎当中,感觉似黄色颜料,而且酱料很厚身,更似油漆多,味道咸咸地但好唔实在🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️4. 蜜糖芥茉酱🥰🥰🥰4款酱当中最好食既蜜糖芥末酱,微辣带点甜味,配鸡块一流😎😎虽然无「点jack」但今次推广款式确实特别,只系香港人未必接受到太假既味道🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

1. 香草柠檬酱🍋🍋

2. 南乳烧鸡酱🍗